Futbol

"No tenim pilotes, però sabem com fer-les sevir"

Les futbolistes professionals aprofiten el mundial per denunciar les desigualtats en el món del futbol i l'esport en general

Actualitzat

"No tenim pilotes, però sabem com fer-les servir", "Saps el meu nom? I el meu? Juguem per a un país que no sap els nostres noms. Sabeu que hem guanyat tres vegades l'Eurocopa, oi? Error! Ho hem fet vuit vegades. Pel nostre primer títol ens van regalar un joc de te"

Aquestes són les paraules amb què comença el vídeo reivindicatiu que va fer la selecció alemanya de futbol femení per promocionar el Mundial de França femení que aquests dies s'està jugant.

D'aquesta manera, l'equip, a més de promocionar així el mundial de futbol femení, vol denunciar el masclisme contra el qual han de lluitar diàriament i mostra la discriminació que han patit pel fet de ser dones malgrat tots els títols que han conquerit des de 1989. Dues vegades han estat campiones del món i han jugat tres finals:

"Les dones hi són per tenir fills, elles han d'estar a la bugaderia..." resa el vídeo.

Però les jugadores d'Alemanya no han estat les úniques a reivindicar-se. La jugadora de l'Olympique de Lió, i actual Pilota d'Or, Ada Hegerberg va decidir no formar part de la llista de Noruega per protestar per les desigualtats de gènere que es presenten en el futbol professional.

 

Anar al contingut