Tenis

Nishikori es classifica per a la segona ronda del Barcelona Open Banc Sabadell

El japonès, doble campió al torneig barceloní, s'ha imposat amb patiment a l'argentí Guido Pella en un duel molt igualat, per 4-6, 7-6 i 6-2. El bielorús Ilia Ivaxka, número 111 del rànquing mundial, serà el primer rival de Rafa Nadal

David CarballoActualitzat

El tennis mundial se cita aquesta setmana a Barcelona amb la disputa de l'Open Banc Sabadell a les pistes del Reial Club de Tenis Barcelona. És un torneig diferent al de les últimes edicions per les mesures de seguretat derivades de la pandèmia. Només 1.000 persones poden accedir al recinte cada dia i la pista central no té l'aforament d'altres ocasions.

Rafa Nadal no entrarà en competició fins dimecres i ja sap quin serà el seu primer rival. Es tracta del bielorús Ilia Ivaxka, número 111 del rànquing mundial i provinent de la fase prèvia. Ivaxka, de 27 anys, ha eliminat en la primera ronda el neerlandès Tallon Griekspoor per un contundent 6-3 i 6-1 i s'ha guanyat el dret d'enfrontar-se per primera vegada al manacorí.

De la jornada d'aquest dilluns, un dels partits més destacats ha estat el debut del japonès Kei Nishikori, doble campió del torneig barceloní. Nishikori s'ha classificat per a la segona ronda després d'eliminar l'argentí Guido Pella en un duel molt igualat, per 4-6, 7-6 i 6-2. Pella ha tingut la victòria a les mans, però després d'emportar-se el primer set, en el segon ha desaprofitat un 3-0 en el "tie-break" per sentenciar el duel i ho ha acabat pagant molt car. En el tercer i definitiu, Nishikori ha tirat d'experiència i s'ha acabat imposant després de més de dues hores i mitja d'intensa lluita. El seu pròxim rival serà el xilè Cristian Garín, tretzè cap de sèrie, i en cas de superar-lo es podria enfrontar amb Rafa Nadal en un hipotètic creuament als vuitens de final.

En altres partits de la jornada, Pablo Andújar ha guanyat Gilles Simon, mentre que un altre francès, Jo-Wilfried Tsonga, ha quedat eliminat a les primeres de canvi a mans del bielorús Alexander Gerasimov (7-5 i 6-1).

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut