Musa ha estat l'autor de dos gols molt bonics contra Islàndia (Reuters)
Mundial

Nigèria derrota Islàndia (2-0) amb dos gols d'Ahmed Musa

La victòria dels africans dona opcions de classificació a l'Argentina

Islàndia i Nigèria tenien por de la derrota. I això s'ha notat en una primera part en què el futbol ofensiu no ha fet acte de presència fins a pocs moments abans que els jugadors marxessin al vestidor. Islàndia ha inquietat la porteria d'Uzoho en un parell de pilotes parades, però amb escassa punteria. Al descans, el marcador era de 0-0.

Però als tres minuts de la represa, ha canviat el partit. Després d'una contra nigeriana, Ahmed Musa ha marcat un gran gol. El davanter africà ha controlat una centrada des de la banda dreta de Moses i amb un potent xut amb la cama dreta ha batut Halldorson. Era l'1-0 i els islandesos havien d'espavilar per no complicar-se el seu futur en el Mundial 2018.

Islàndia ha buscat la porteria de Nigèria, però els africans han sabut resistir l'escomesa dels víkings. És més, han estat els homes de Gernot Rohr els qui han començat a generar les grans ocasions de l'enfrontament. Primer, amb dos xuts de Ndidi i Moses des de la distància. Després, amb un gran cop de cap de Balogun en un córner. Més tard, amb una pilota al travesser de Musa.

I fruit d'aquest domini africà ha arribat el segon gol de Musa. Ha estat després d'una gran jugada individual. El davanter s'ha rifat el porter islandès i ha buscat el forat entre dos defensors que estaven sota els pals per marcar el 2-0 (min. 74). Tot semblava sentenciat, però un penal de VAR a favor d'Islàndia ha posat un punt de suspens al partit. Quedaven 8 minuts per al final. Gylfi Sigurdsson podia escurçar diferències. Però ha fallat. Ha xutat la pena màxima per sobre del travesser de Nigèria.

El grup D viurà, en l'última jornada, dos enfrontaments decisius. D'autèntic infart. Nigèria (3 punts) es veurà les cares amb l'Argentina (1 punt). I Croàcia (6 punts) jugarà contra Islàndia (1 punt). L'única selecció que té assegurada la classificació per a la segona fase és Croàcia.