Bàsquet

Nick Calathes, en la presentació amb el Barça: "Jo odiava Jasikevicius"

El nou director de joc blaugrana, primer fitxatge de la temporada, ha recordat la seva primera experiència al costat del lituà, amb qui va coincidir dos anys al Panathinaikos. "Cridava molt. Jo tenia 20 anys i no ho entenia, però, en realitat, m'estava ajudant a ser milllor jugador"

Redacció Esport3Actualitzat

Nick Calathes és el primer fitxatge de l'era Sarunas Jasikevicius al Barça. Jugador i entrenador es coneixen prou bé. Van ser companys durant dos anys al Panathinaikos, en una etapa que va marcar força el nou director de joc blaugrana. "Jo odiava Jasikevicius", ha admès Calathes. La mascareta que duia ha dissimulat el somriure que acompanyava aquesta sorprenent declaració.

"Saras cridava molt! Jo tenia 20 anys i no ho entenia. En realitat, m'estava ajudant a ser millor jugador. Després, la nostra relació s'ha anat consolidant i ara em fa molta il·lusió jugar amb un entrenador com ell. Aportarà una mentalitat diferent al Barça. Ja ho va guanyar tot com a jugador. Ho farà, també, com a entrenador".

Calathes, jugador grec d'origen nord-americà i 31 anys d'edat, haurà d'agafar les regnes d'aquest nou Barça i no defuig la responsabilitat. "És el principal repte en la meva carrera. Volia jugar fora del meu país i demostrar la meva vàlua. Sé que aquí encaixaré molt bé", ha explicat.

En aquest sentit, el nou base del Barça haurà de lluitar pels minuts amb Thomas Heurtel, a qui ha assenyalat com "un dels millors passadors d'Europa". I ho diu, precisament, el jugador que la temporada passada va encapçalar la classificació de millors assistents de l'Eurolliga, amb gairebé 10 per partit.

Amb Pau Gasol, "cap negociació"

Lligat Calathes i renovats Davies, Oriola i Heurtel, ara hi ha un altre nom propi planant en l'univers blaugrana. La tornada de Pau Gasol al Palau ja no és potser un objectiu tan inbastable. Malgrat tot, i a pesar d'alguns informacions, el directiu responsable de la secció, Joan Bladé ha estat taxatiu:

"No hi ha hagut cap negociació amb Pau Gasol. No n'hi ha hagut ni n'hi haurà. És una persona molt estimada. Només desitgem que pugui complir el seu somni de jugar els pròxims Jocs Olímpics de Tòquio".

També Nacho Rodríguez, mànager general, ha estat prudent quan se l'ha interrogat sobre l'opció de Pau Gasol: "Jasikevicius està acabant d'analitzar la plantilla. En funció de la disponibilitat pressupostària, prendrem una decisió. Ara mateix no hi ha res sobre la taula".

 

ARXIVAT A:
Eurolliga
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut