Els presidents de les tres entitats signen els documents fundacionals del TAEC (UFEC)
Esports

Neix el Tribunal d'Arbitratge Esportiu de Catalunya

Impulsat pel Consell de l'Advocacia de Catalunya, el Col·legi d'Economistes de Catalunya i la UFEC, el TAEC vol ser una eina jurídica per resoldre conflictes en l'esport català

Actualitzat

Aquest dilluns al matí, a la seu de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), s'han signat els documents fundacionals del Tribunal d'Arbitratge Esportiu de Catalunya (TAEC). El tribunal esportiu, impulsat pel Consell de l'Advocacia de Catalunya, el Col·legi d'Economistes de Catalunya i la mateixa UFEC, neix amb la voluntat d'aquestes institucions de constituir un veritable instrument de resolució de conflictes al servei de l'esport català.

El TAEC "neix com una institució arbitral que aspira a donar solució àgil, econòmica i especialitzada als conflictes del sector; que eviti la judicialització de l'esport; i que posi a l'abast de clubs, federacions i entitats esportives els millors especialistes en la resolució dels conflictes del nostre àmbit", segons explica la UFEC en un comunicat.

El TAEC podrà encarregar-se, per exemple, de conflictes originats a juntes directives d'entitats, litigis per patrocini, desacords en convenis de drets de formació esportiva, impugnació d'acords d'assemblees i totes aquelles matèries que formen part de l'àmbit privat de les entitats i empreses esportives. Amb tots aquests conflictes, el TAEC oferirà la possibilitat de resoldre'ls per mitjà de l'arbitratge o a través de la mediació, apropant les posicions de les parts.

A partir d'ara, s'inicien els tràmits de registre al Departament de Justícia, i es començarà una campanya de selecció d'àrbitres i mediadors que durarà fins al novembre i permetrà tenir l'òrgan a punt. Des d'aquest moment, des de la UFEC també es facilitarà que clubs, federacions i entitats facin les modificacions pertinents de la normativa pròpia per facilitar-los l'accés al tribunal.

Anar al contingut