Nasser Al-Attiyah guanya el seu quart títol al Dakar
Nasser Al-Attiyah guanya el seu quart títol al Dakar
DAKAR

Nasser al-Attiyah conquereix el seu quart Dakar amb polèmica

El qatarià s'imposa amb comoditat mentre els seus rivals el miren amb recel pel favoritisme de l'organització

Actualitzat

Nasser al-Attiyah ha guanyat amb comoditat el seu quart Dakar però amb una aurèola de favoritisme per part de l'organització. El qatarià ha avantatjat en quasi mitja hora Sebatian Loeb.

El Dakar 2022 en la categoria de cotxes no ha escapat de la polèmica. En la primera etapa, Nasser al-Attiyad va ser acusat pel màxim responsable d'Audi de tenir informació privilegiada i en la següent especial una nova infracció no va deixar lloc a dubtes: el qatarià va desconnectar la centraleta d'informació del cotxe i només va ser penalitzat amb cinc minuts quan s'exposava a una desqualificació.

Tot i aquets dubtes el pilot qatarià amb arrels catalanes ha estat el dominador de la prova del primer a l'últim dia.

 

Nasser i Catalunya

El guanyador del Dakar té una relació ben curiosa amb Catalunya. Un aficionat als ral·lis i a la fotografia va ensenyar una imatge a un dels seus ídols. En Jordi Vidal no ho sabia, però aquell moment li canviaria la vida. Nasser al-Attiyah, quatre vegades campió del Dakar, tampoc es podia imaginar que aquella foto l'acabaria convertint en un dels 400 veïns de Castellfollit del Boix.

Can Pons és una masia centenària envoltada d'hectàrees de camps i bosc. Quan l'any 2019 en Nasser va demanar al seu amic Jordi que busqués un espai on passar temporades entre curses ho va tenir clar. Envoltats del cant omnipresent dels ocells, si es vol carregar piles entre cursa i cursa aquell és el lloc.

Del ranxo de Rossi a Nasser Racing

Nasser, pilotant

Durant el confinament, Jordi Vidal va tenir la idea. Tenien l'espai i el temps. Primer va pensar el recorregut amb un totterreny i després hi va passar amb un tractor. Quan en Nasser va baixar del bugui li va dir: "Ha quedat perfecte". Entre cursa i cursa el pilot qatarià es treu el mono si vol rodar una mica i a l'estil del circuit que Valentino Rossi té a Tavullia el circuit de terra s'ofereix com a centre de tecnificació de pilots.

Pilot i tirador olímpic

Nasser al-Attiyah va camí dels seus setens jocs

L'única cosa que troba a faltar a Castellfollit del Boix és el tir al plat. Va començar com una afició, però en un temps molt curt el va convertir en olímpic. Atlanta 1996 va ser l'estrena i Tòquio 2021 serà la seva setena aventura olímpica. Al museu dels títols, al costat dels 3 trofeus de guanyador del Dakar hi llueix la medalla de bronze que es va penjar a Londres 2012.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut