Nani Roma, preparat per tornar a guanyar el Dakar en cotxes. (Foto: EFE)
Ral·li Dakar

Nani Roma prepara una nova edició del Dakar amb menys pressió i la mateixa motivació per tornar a guanyar

El pilot de Folgueroles, campió de l'última edició en cotxes, assegura en declaracions a Catalunya Ràdio que s'ha preparat millor que l'any passat i considera que el principal rival a batre és ell mateix

Actualitzat

Nani Roma ja prepara una nova edició del Ral·li Dakar i assegura en declaracions a Catalunya Ràdio que la victòria en cotxes de l'any passat li treu pressió per enguany. En aquesta edició, que començarà el 4 de gener, hi participaran una vintena de pilots catalans i ja ho tenen tot a punt per embarcar cap a Buenos Aires.

Nani Roma, campió l'any passat, buscarà el segon títol consecutiu en la categoria de cotxes. El pilot de Folgueroles és dels pocs que ha guanyat la competició tant en motos com en cotxes. Serà el rival a batre, la referència per a la resta de cotxes. La motivació i responsabilitat, la de sempre, i l'objectiu també, tornar-lo a guanyar. Ara bé, Roma reconeix que haver guanyat l'any passat li treu una mica de pressió.

"Em treu pressió perquè no tens l'ànsia de tornar-ho a aconseguir i llavors suposo que en tindré una altra. Ara per ara no sé quina serà però segur que mica de pressió hi haurà. Però al final un Dakar és una cursa llarga i complexa i penso que tothom, siguis guanyador o no, té pressió. Jo mateix sóc molt exigent i ja fa anys que m'exigia guanyar i aquest any serà més divertit perquè ja ho he fet", explica.

Nani Roma espera un Dakar intens i complicat, amb un punt especialment delicat, l'Etapa Marató per terres bolivianes, una novetat per als cotxes. "Penso que serà un ral·li difícil i llarg. Serà molt intens i des del primer dia començarem amb molts enllaços i quilòmetres. Per això penso que serà complex. El que ens preocupa de veritat és l'Etapa Marató perquè no tindrem mecànics, a sobre estarem a gairebé 4.000 metres d'altura durant dos dies i això a vegades provoca molt mal de cap i les reaccions no sempre són les millors. Per tant és l'etapa que ens preocupa més a tots", admet.

Preveient els handicaps, Nani Roma diu que s'ha preparat fins i tot millor que l'any passat. Pel que fa als rivals, tot i que creu que el més perillós és ell mateix, pilots com Nasser Al-Attiyah, Stephane Peterhansel o Carlos Sainz són els més ben situats per posar-li les coses difícils.

Anar al contingut