Dakar

Nani Roma fitxa per l'equip BXR Prodrive amb l'ojectiu de lluitar per la victòria al Dakar 2021

El pilot de Folgueroles, doble guanyador de la prova, ha fitxat per una de les escuderies punteres del Mundial de ral·lis

Xavier GuillénActualitzat

Nani Roma vol repetir la gesta del 2014, quan es va proclamar campió del Dakar en cotxes. El pilot de Folgueroles ha fitxat per una de les escuderies punteres del Mundial de ral·lis: BXR Prodrive, que li ha dissenyat un cotxe a mida que el torni a fer pujar al graó més alt del podi.

És l'únic pilot català que ha guanyat el Dakar en cotxes i motos. Joan "Nani" Roma guarda amb cura "els tuaregs" que certifiquen les seves victòries. És una de les figures mundials de les curses desèrtiques que canvia d'aires. Deixa Borgward i fitxa per a l'equip BRX Prodrive, que no és cap altre que la famosa escuderia del Mundial de ral·lis.

"Estic molt content del que hem fet fins ara, de tota la feina. És una gent que parla el mateix idioma, molt professionals, i ara per ara molt emocionat pel projecte."

Nani Roma emprèn una nova etapa al Dakar amb la mítica escuderia Prodrive, que ha fet un cotxe partint des de zero i amb l'objectiu de lluitar per la victòria.

Nani ha firmat per dues temporades amb opció a una tercera. David Richards, el responsable de Prodrive, és un vell conegut dels aficionats catalans, va ser l'encarregat de gestionar la cohabitació entre els campions McRae i Sainz a l'equip Subaru. Han creat un totterreny d'alt nivell, un prototip per guanyar.

"És un cotxe per competir contra els Minis, contra els Buggys del Carlos Sainz, contra els Mini 4x4, contra els Toyota del Nasser Al-Atiyah. Intentarem fer-ho bé."

El pilot ara descansa a casa seva abans de marxar cap a Dubai, per participar en el raid d'aquest país i després fer tests de cara al Dakar 2021.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut