Nairo Quintana, guanyador de la Vuelta a Espanya (EFE)
Nairo Quintana, guanyador de la Vuelta a Espanya (EFE)
Ciclisme

Nairo Quintana guanya la Vuelta després de superar sense cap entrebanc el passeig de l'última etapa

Després d'un últim dia plàcid, una passejada fins als últims quilòmetres, on han aparegut els equips dels velocistes, el colombià ha pogut afegir al seu palmarès la volta per etapes espanyola

Actualitzat

El colombià Nairo Quintana s'ha proclamat campió de la Vuelta a Espanya després que l'última etapa, de 104 quilòmetres, gairebé de tràmit, s'ha tancat amb el triomf a l'esprint de Magnus Cort Nielsen (Orica) a la meta de Madrid. El ciclista danès ha aconseguit així el seu doblet en aquesta edició de la cursa, ja que també es va imposar en l'arribada a Gandia.

El campió de la Vuelta i tercer del Tour d'aquest any, de 26 anys, ha estat acompanyat en el podi pel britànic Chris Froome (Sky), el vigent guanyador de la gran cursa ciclista francesa, i per un altre ciclista colombià, l'home de l'Orica Esteban Chaves, segon al Giro d'Itàlia d'aquest any. Chaves va deixar sense podi Alberto Contador (Tinkoff) a la penúltima etapa, aquest dissabte, a l'Alt d'Aitana. El sabadellenc David de la Cruz (Ettix-Quick Step) ha firmat una meritòria setena posició final.

Pel que fa a la resta de classificacions, Quintana també ha guanyat la combinada, el basc Omar Fraile (Dimension Data) ha estat per segon any consecutiu el rei de la muntanya, l'italià Fabio Felline (Trek-Segafredo) ha guanyat la classificació per punts i el BMC ha estat el primer de la classificació per equips.

El dia clau de la Vuelta va ser la quinzena etapa, amb final a Formigal. Just després d'una etapa reina en què Quintana no va poder obrir diferències amb Froome per afrontar amb tranquil·litat la contrarellotge individual de l'antepenúltim dia, l'endemà un atac de Contador va agafar desprevingut l'equip Sky. Froome, sense gregaris, no va poder entrar en un tall on sí que va entrar el colombià, i això li ha impedit ser al lloc més alt del podi.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut