Rafa Nadal ha cedit un set, però ha reaccionat davant Khatxànov (Reuters)
Tenis

Rafa Nadal avança als vuitens de final de l'Open d'Austràlia després de tombar Khachanov

El manacorí ha guanyat el tenista rus en quatre sets (6-3, 6-2, 3-6 i 6 -1) en un partit que ha durat gairebé 3 hores. El seu pròxim rival serà el francès Adrian Mannarino

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

Karen Khatxànov (30 ATP) té un gran servei i un magnífic drive. És un rival sempre perillós, però Rafael Nadal ha sabut com dominar-lo clarament en els dos primers parcials. 6 a 3 en el primer set i 6 a 2 en el segon. Però els partits a 5 sets són molt llargs i és molt difícil mantenir el nivell al màxim tota l'estona. Katxànov ha reaccionat en el tercer set --no li quedava més remei-- i ha pogut sorprendre el tenista manacorí.

Un trencament del rus en el quart joc li ha permès jugar amb confiança. Amb la duresa del seu drive, atacant la zona de drive de Nadal, ha fet estralls durant els millors minuts del rus, que ha acabat emportant-se el parcial per 6 a 3.

Rafa Nadal no ha volgut més ensurts. En el quart set ha sortit a totes des del primer joc. Ha dominat clarament i en el segon joc ja ha aconseguit el trencament. La resistència de Katxànov s'ha acabat i l'allau de cops guanyadors del balear li ha permès resoldre brillantment el set per 6 a 1.

Mannarino, el pròxim rival de Nadal

Nadal jugarà per una plaça en els quarts de final amb el francès Adrian Mannarino (69 ATP) que ha derrotat en un partit maratonià de 4 hores i 39 minuts el rus Aslan Karatsev (15 ATP) per 7-6, 6-7, 7-5 i 6-4. Amb la victòria d'avui, l'esquerrà francès de 33 anys, ha superat el seu millor resultat a Austràlia. Serà la quarta vegada que jugarà els vuitens de final d'un Grand Slam, ja que a Wimbledon ha arribat a aquesta ronda tres cops. En els enfrontaments personals, Nadal domina per 2-0. Al 2016 es van trobar als vuitens de final de Pequín. El resultat va ser 6 a 1 i 7 a 6. Tres anys després van tornar a enfrontar-se, aleshores a la primera ronda dels Masters 1000 de Paris-Bercy. Nadal va guanyar en aquella ocasió per 7 a 5 i 6 a 4.