Rafa Nadal cau en quatre sets contra Tiafoe
Rafa Nadal cau en quatre sets contra Tiafoe (EFE)
Tenis

Nadal sucumbeix a la potència de Tiafoe i diu adéu a Flushing Meadows

El manacorí s'ha trobat un rival que, malgrat precipitar-se en diverses fases del partit, ha col·locat una gran part dels seus "pals". Nadal ha tingut una gran opció per refer-se en el quart set, però Tiafoe l'ha tombat amb dos trencaments consecutius

Jordi Sunyer CapellaActualitzat

El trajecte de Rafael Nadal a l'Open dels Estats Units s'ha acabat als vuitens de final. Malgrat trobar-se amb un Frances Tiafoe molt irregular, el manacorí no ha sabut contrarestar un joc basat en la potència, si bé el nord-americà també ha estat més encertat en els moments clau del partit. És el pitjor resultat de Nadal a Nova York des del 2016, si bé va estar absent en les dues últimes edicions del torneig.

Tots dos jugadors han mantingut el seu servei amb certes dificultats fins al sisè joc del primer set, malgrat la potència dels cops de Tiafoe, que ha fet córrer la bola a 222 km/h. El nord-americà, ràpid i agressiu però messa esvalotat en alguna presa de decisions, ha aconseguit el break al setè i l'ha defensat amb sang per situar-se 5 a 3. El de Maryland era capaç de trepanar el manacorí amb aces i marejar-lo de banda a banda de la pista, però cometia errors infantils, com fer vista en alguns cops ajustats de Nadal. Tot i així, s'ha mantingut prou ferm per endur-se la primera mànega (6-4).

 

Frances Tiafoe intenta una volea impossible, sense mirar, en un globus de Nadal (CJ Gunther / EPA / EFE)

Nadal s'ha passat 8 minuts al vestidor entre set i set després de sol·licitar l'ajuda del fisioterapeuta, tot i no presentar problemes aparents. Si més no, ha aconseguit obrir la segona mànega amb un joc en blanc. Tiafoe es mostrava resistent en els intercanvis i es continuava escudant en la seva potència, però el mallorquí, tot i algun moment compromès en el novè joc, s'ha mantingut ferm. En canvi, el nord-americà ha fallat en una de les poques opcions que ha tingut Nadal per trencar-li el servei, amb l'afegit que era la primera pilota de set de què gaudia el balear (6-4).

Nadal es prepara per enviar una dreta tallada després d'un mastegot de Tiafoe (CJ Gunther / EPA / EFE)

L'equilibri s'ha mantingut en els sis primers jocs del tercer set, fins que, empès pel públic, un revés incontestable de Tiafoe en el setè capítol li ha ofert una pilota de break, que el 22è cap de sèrie de torneig ha aprofitat a la primera per agafar avantatge (4-3). Al nord-americà li entrava gairebé tot el que li havia d'entrar i, amb la confiança als núvols, ha tancat la mànega amb un ace mentre feia gestos de celebració en comunió amb la parròquia de Flushing Meadows (6-4).

Nadal es prepara per connectar un revés (CJ Gunther / EPA / EFE)

Nadal s'hi ha tornat alçant visiblement el puny i fent saltirons cap a la seva cadira quan ha resolt un altre escenari delicat i s'ha pogut endur el primer joc del quart set mantenint el servei. Tiafoe, però, continuava encadenant aces i bastonades i es mostrava prou encertat, més fins i tot que a l'inici, quan es decidia a pujar a la xarxa. La providència ha semblat tornar a afavorir el manacorí: al quart joc, ha tornat a ploure sobre Queens i el matx s'ha hagut d'aturar uns instants per fer córrer el sostre retràctil.

El nord-americà s'ha desconcentrat per uns instants i fins i tot el jutge l'ha advertit per una "obscenitat audible". Nadal li ha trencat el servei (3-1), però un Tiafoe desafiant i exagerat l'ha recuperat i, a més, ha salvat dues noves pilotes de trencament en el joc següent, que ha resolt amb un ace. Aquí, el partit s'ha començat a decantar. El de Maryland ha sumat el segon break consecutiu (3-4) mercès a una bola a la xarxa en un revés de Nadal, el mateix punt amb el qual s'ha acabat el partit després d'un altre trencament del nord-americà, davant d'un manacorí que, avui, no ha sabut exhibir la seva proverbial capacitat de resiliència davant un Tiafoe abassegador.

ARXIVAT A:
Rafa Nadal
Anar al contingut