Tenis

Nadal, Ferrer i Guillermo García passen ronda al torneig de Xangai

Bona jornada per als tenistes espanyols a Xangai. El primer a passar ronda ha estat Guillermo García López, que ha vist com el seu rival, el nord-americà Andy Roddick, es retirava per lesió quan aquest guanyava per 3-6 i 2-3. El següent ha estat David Ferrer, que segueix en la seva lluita per assolir els punts necessaris per a la seva classificació per a les finals de l'ATP a Londres, i s'ha desfet del brasiler Thomaz Bellucci, per 7-6 (7) i 6-3. I el següent, ha estat Rafael Nadal, que s'ha imposat al suís Stanislas Wawrinka, per un doble 6-4.

Actualitzat
Nadal, finalista l'any passat en aquest torneig, continua sense cedir un set davant Wawrinka al que té perfectament presa la mesura. S'han enfrontat amb la d'avui set vegades, i el compatriota de Roger Federer no ha pogut esgarrapar-li ni un sol set. El de Manacor s'enfrontarà ara contra l'austríac Jurgen Melzer, tercer favorit, que ha derrotat Daniel Gimeno Traver per 6-3 i 7-6 (2). Contra l'austríac, a qui ha guanyat les tres ocasions, es va trobar aquest any en una de les semifinals de Roland Garros.  

El nord-americà Andy Roddick s'ha retirat avui del partit contra Guillermo García López, quan guanyava per 3-6 i 2-3 en la segona ronda del Masters 1000 de Xangai, a causa d'una lesió a la cuixa dreta. Roddick s'ha imposat amb resolució en el primer set, però en el segon, el tenista d'Albacete l'ha castigat amb diversos intercanvis als angles de la pista, i especialment amb una gran deixada, a la qual el nord-americà ha intentat arribar, i és possiblement quan s'ha fet mal. Amb 2-2 Roddick ha demanat assistència mèdica a la pista, i després de perdre el joc següent ha decidit no continuar. García López s'enfrontarà ara al txec Prens Berdych, botxí de Tommy Robredo.

Mentrestant, David Ferrer segueix en la seva lluita per assolir els punts necessaris per a la seva classificació per a les finals de l'ATP a Londres, després de vèncer el brasiler Thomaz Bellucci, per 7-6 (7) i 6-3, i assolir els vuitens de final del torneig. Ferrer, que havia vençut abans el jugador de São Paulo en dues ocasions, Acapulco i Barcelona aquest any, ha hagut de superar una pilota de set en el desempat del primer set. Després, Bellucci ha trencat d'entrada el servei de Ferrer al segon set, però l'espanyol ha respost trencant el joc del seu rival fins a col·locar-se amb un avantatge de 4-1, quan el partit ha estat interromput per la pluja. Bellucci ha caigut al començament del segon set, però no ha acabat tenint cap importància. Després de gairebé tres hores d'interrupció, Ferrer ha assolit el triomf. 

En altres partits, Novak Djokovic s'ha desfet del croat Ivan Ljubicic, per un doble 6 a 3. I tampoc no ha tingut problemes el cap de sèrie número 4 del torneig, l'escocès Andy Murray, que ha eliminat, per un doble 6 a 2, el xinès Jan Bay, que venia convidat per l'organització.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut