Una espectadora li ha fet una "peineta" a Nadal
Tenis

La "peineta" d'una espectadora sorprèn a Nadal

Tot i aquest gest de mala educació, el número 2 mundial s'ha imposat per un clar 6-1, 6-4, 6-2 en un partit plàcid en el qual s'ha pogut preservar de les molèsties que arrossega a l'esquena

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

Després de "sobreviure" en el primer partit a Austràlia, com va dir ell mateix, Rafa Nadal ha tornat a tirar de veterania per no fer patir la seva delicada esquena, que no li permet servir com ell voldria. El rival, el nord-americà Michael Mmoh, de 23 anys i 177 del món, era assequible i el manacorí ho ha aprofitat. Mmoh, que deu el seu nom de pila a l'admiració del seu pare -un extenista nigerià que va ser olímpic als Jocs de Seül del 1988- per Michael Jordan, va néixer a l'Aràbia Saudita i té la doble nacionalitat nord-americana i australiana.

Comodíssim primer set

Ben posicionat des del fons, Nadal ha trencat el servei del seu rival en el quart joc. A partir d'aquí, endur-se el primer set ha estat molt còmode. El número 2 mundial l'ha tancat amb un clar 6 a 1. El millor punt del set, però, l'ha fet Mmoh, amb una esmaixada d'esquena a la xarxa, que finalment no li ha servit per evitar perdre el servei per segon cop en el set. En 27 minuts Nadal ha deixat clares les coses a un rival que no li posava cap pressió.

La "peineta"

Un Nadal molt concentrat ha continuat dominant Mmoh a plaer en el segon parcial. Prou feina tenia el nord-americà per tornar els cops profunds del número 2 mundial, que seguia amb el seu esquema de joc executat a la perfecció: dominar els jocs al servei i esperar l'oportunitat a la restada, movent constantment el rival. En aquest segon parcial l'oportunitat ha arribat en el 5è joc. Trencament de servei i l'autopista cap a la tercera ronda no feia més que ampliar-se a mesura que el partit avançava.

Amb 5 a 4 per a Nadal, Mmoh ha demanat el físio, potser acusant l'esforç a què estava sent sotmès pel manacorí o potser per l'esforç del dur partit de la primera ronda que va superar en 5 sets davant del serbi Viktor Troicki. En aquest joc, una aficionada ha acabat sent convidada a abandonar la graderia perquè era massa cridanera i expressiva. Fins al punt que li ha fet una inesperada "peineta" al jugador balear. Nadal, però, s'ho ha pres amb humor; se l'ha vist riure per la situació, però no s'ha desconcentrat gens ni mica. El 6 a 4 ha pujat al marcador dos punts després.

El passeig continua en el tercer

Mmoh ha continuat semblant un jugador amb pocs recursos -tret d'un bon servei- i absolutament incapaç de crear problemes a Nadal. El nord-americà ha intentat buscar la xarxa, però sense continuïtat. Poca cosa per plantar cara a un home que busca guanyar el seu 21è Grand Slam i desempatar amb Roger Federer, en la increïble col·lecció de tornejos grans que tenen tots dos en el seu palmarès. En el tercer joc Nadal ha tingut dues oportunitats de trencament que no ha aprofitat, però en el cinquè, a la primera ha aconseguit el quart trencament del partit. Tot estava dat i beneït. Ningú no pensava en cap altra opció que el triomf clar del tenista illenc. Segurament, ni el mateix Mmoh hauria apostat per cap altra cosa. A partir del 3 a 2 i servei a favor ja no hi ha hagut més història que esperar quan el nord-americà no aguantés els cops profunds i angulats que li plovien de totes bandes. De fet, com en tot el partit. El tercer set ha acabat amb un concloent 6 a 2. El pròxim rival de Nadal serà l'anglès Cameron Norrie, 69 del rànquing mundial.