TENIS

Nadal desfà Djokovic i manté el seu regnat a París

Tretzè Roland Garros per al manacorí, que s'ha desfet en tres sets d'un serbi del tot superat (0-6, 2-6 i 5-7)

Oriol VidalActualitzat

Rafael XIII de França. Ni l'any del coronavirus ha alterat la dinastia de Nadal a Roland Garros, on segueix fent història de l'esport. Avui, un nou títol després d'empetitir el número u del món des del primer moment i igualar amb el gegant Federer en Grand Slams: 20. La victòria número 100 sobre l'argila parisenca ha estat descomunal: en tan sols tres sets i amb una superioritat poc qüestionable: 0-6, 2-6 i 5-7. I en poc més de dues hores i 40 minuts. Brutal.

La nova festa de Nadal a la Philippe Chatrier s'ha viscut davant mil privilegiats i a cobert, perquè a París plovia. I amb la pista central s'ha semblat tapar també el geni de Djokovic, que en cap moment ha tingut resposta davant un Nadal omnipotent i fresquíssim. El set en blanc amb què s'ha encetat el duel descriu prou bé una batalla clàssica que en aquest episodi s'ha quedat sense èpica, donada la desigualtat. Nadal ho ha tornat tot i ha ofert un repertori de cops versàtil, variant altures i desgastant el rival. I el serbi, fatal en el primer servei, ha anat encadenant breaks en contra fins al fiasco del primer parcial, ventilat en tres quarts d'hora. Cada pilota que reenviava el balear a territori balcànic desfigurava la confiança de Djokovic, que sense jugar malament, i potser amb el peatge de les semis davant Tsitsipas, no ha trobat mai la millor versió. Amb aquesta inèrcia ha caigut també el segon set, amb un Nadal crescut i combinant cops brutals i deixades delicades: 51 minutets. Nadal berenava Djokolata desfeta.

Nole, que ha arribat a agrair al cel la consecució d'algun punt, com si fos cosa impossible, ha mirat de no perdre la fe. Ha pogut celebrar com un triomf el seu primer break, que li ha valgut igualar a quatre en el tercer set i posar-se després per endavant. Però Nadal, impertèrrit, sempre té una vida extra, aire extra: un esperit competitiu extra. I ha dit prou a qualsevol intent de reacció. Tres pilotes a la xarxa de Djokovic i un punt directe imparable han posat l'epíleg al partit i la corona a Nadal, més monarca absolutista que mai sobre la terra.

ARXIVAT A:
Rafa Nadal
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut