Rafa Nadal celebra la victòria que el condueix a les semifinals de l'Obert d'Austràlia (EFE)
TENIS

Nadal derrota Shapovalov i ja és a semifinals de l'Obert d'Austràlia

El mallorquí s'ha sobreposat als problemes físics per endur-se la victòria en cinc sets

Pas de gegant de Rafa Nadal a Melbourne. El mallorquí s'ha classificat per setena vegada a la seva carrera per als quarts de final de l'Obert d'Austràlia, després de superar el rival més complicat que s'ha trobat fins ara, l'irregular i talentós Denis Shapovalov. Ni les molèsties estomacals que ha tingut durant el partit ni la reacció de Shapovalov, que ha aconseguit igualar un partit que perdia per 2 a 0, han pogut tombar Nadal, que ha acabat guanyant en cinc sets (6-3, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3).

El mallorquí ha sortit a la pista com un cicló, ha guanyat els dos primers sets i semblava que podria endur-se el partit amb relativa facilitat, però Shapovalov s'ha refet i ha guanyat els dos següents, aprofitant-se també dels problemes físics de Nadal, que ha hagut de demanar assistència mèdica. Els quatre primers parcials s'han resolt per només un trencament, així que al cinquè set es preveia una igualtat màxima. Tot i això, el manacorí ha aconseguit trencar el servei del canadenc a les primeres de canvi i amb 3-0 en el marcador del cinquè ja no s'ha deixat sorprendre. Shapovalov, desesperat, ha acabat el partit trencant la raqueta.

"Sou uns corruptes!"

El partit entre Nadal i Shapovalov ha estat un duel vibrant i ha tingut una mica de tot, també una bona dosi de polèmica. Després de perdre el primer set, Shapovalov s'ha queixat a l'àrbitre que Nadal estava trigant molt a tornar a la pista. El canadenc, que és un tenista de sang calenta, li ha arribat a cridar al jutge de cadira, Carlos Bernardes, "sou uns corruptes". Més tard ha protestat també que el mallorquí trigava molt a treure, la qual cosa ha causat una enganxada entre tots dos.

Nadal ha recriminat a Shapovalov les seves protestes (EFE)

Nadal s'ha defensat de les queixes en la roda de premsa posterior al partit:

"Crec que s'esquivoca. És lògic que després d'un partit així estigui frustrat, però les regles de joc són iguals per a tothom. Els jutges cada cop tenen menys marge per equivocar-se, com passa amb les pilotes que canten les màquines. El minuts que passem al labavo ens els van comptant també."

El mallorquí ha donat per tancada la polèmica: "Li tinc molta estima a Shapovalov i té talent per a guanyar uns quants Grand Slam. No li vull donar més importància perquè sé que és un bon noi."

Berrettini, rival a les semifinals

Nadal es concentrarà ara en les semifinals de divendres, on es trobarà al davant Matteo Berretini. El prometedor tennista italià ha superat Gael Monfils en un partit que se n'ha anat també al cinquè parcial (6-4, 6-4, 3-6, 3-6, 6-2). Com li va passar en el duel contra Alcáraz, Berretini s'ha deixat empatar un 2-0 a favor, però s'ha imposat al veterà Monfils en el set de desempat.