Tenis

Nadal derrota l'ídol local Bernard Tomic (6-2, 7-5 i 6-3) i es classifica pels vuitens de final de l'Open d'Austràlia

Rafael Nadal continua amb pas ferm a l'Open d'Austràlia. El de Manacor no ha tingut pietat de l'ídol local, el jove australià Bernard Tomic, esperança del tenis "aussie" amb 17 anys, a qui ha derrotat en tres sets (6-2, 7-5 i 6-3). Després de guanyar de forma contundent el primer set, Nadal ha hagut de remuntar un 4 a 0 en contra en el segon, que també ha acabat guanyant. Tomic ha seguit lluitant a la tercera mànega però no ha pogut evitar l'accés de Nadal a la ronda de vuitens. Allà l'espera el croat Marin Cilic, que s'ha desfet del nord-americà Isner.

Actualitzat
Rafael Nadal ha fet callar ràpidament els espectadors de la pista central de Melbourne, dominant amb autoritat el jove australià Bernard Tomic al primer set. Amb un trencament de servei al tercer joc, Nadal s'ha assegurat el domini i una còmode primera mànega. A la segona, Tomic ha reaccionat i amb potents cops guanyadors ha sigut capaç de col·locar-se amb un clar avantatge de 4 a 0 en només 17 minuts de joc. Nadal, però, ha fet valer la seva condició de número 1 mundial, i amb perseverança ha remuntat fins el 4-4. Quan semblava que el set es decidiria al "tie-break", un nou trencament de servei ha donat el triomf a Nadal per un disputat 7 a 5.

Tomic aguanta, però Nadal es mostra superior


Tot i patir psicològicament la pèrdua d'un set que tenia a la butxaca, Tomic ha continuat donant guerra al tercer set. Nadal li ha trencat el servei en el primer joc, i ràpidament s'ha col·locat amb un clar 3 a 1. Però el de Manacor ha hagut de continuar lluitant i ha fet valer la seva major experiència. Els dos jugadors han anat guanyant el seu servei fins al novè joc, quan Rafael Nadal ha aprofitat la primera pilota de partit per trencar novament el servei de Tomic i assegurar-se el triomf.

En altres encontres de la tercera ronda del torneig masculí, el proper rival de Nadal, Marin Cilic, s'ha desfet del nord-americà John Isner (4-6, 6-3, 6-7, 7-6 i 9-7), un partit que s'ha estirat fins a les quatre hores i mitja. També ha passat ronda l'austríac Meltzer, que s'ha aprofitat de l'abandonament del xipriota Marcos Baghdatis, finalista el 2006.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut