Nadal celebra un dels seus punts guanyadors contra Juan Martín del Potro (Reuters)
Tenis

Nadal derrota Del Potro en un partit maratonià

El de Manacor ha necessitat 4 hores i 48 minuts per aconseguir la victòria

Rafa Nadal jugarà les semifinals de Wimbledon després de derrotar Juan Martín del Potro en un un llarguíssim partit per 7-5, 6-7 (7), 4-6, 6-4 i 6-4. El de Manacor ha necessitat 4 hores i 48 minuts per doblegar l'argentí. Nadal, que arribava a Wimbledon com a número 1 del món, ja s'havia assegurat sortir-ne en la mateixa posició després de la seva classificació per als vuitens de final.

El de Manacor es veia les cares amb Del Potro, amb qui s'havia enfrontat en 15 ocasions. Nadal havia vençut l'argentí 10 vegades, però Del Potro és, sense cap mena de dubte, el rival que més vegades l'ha derrotat després de Federer i Djokovic. L'última victòria de l'argentí davant Nadal va ser als Jocs de Rio 2016, en la lluita per la medalla de bronze (5-7, 6-4 i 7-6).

El rival de Nadal en semifinals serà Novak Djokovic, que també ha estat el primer tenista del dia a passar ronda. Djokovic s'ha imposat a Kei Nishikori per 6-3, 3-6, 6-2, 6-2.

Per la seva banda, el sud-africà Kevin Anderson ha derrotat, contra tot pronòstic, el suís Roger Federer en un partit que ha durat 4 hores i 14 minuts. Ha estat la gran sorpresa de la jornada.

Anderson ha salvat una pilota de partit i ha aconseguit una victòria que li ha servit per arribar, per primera vegada a les semifinals de Wimbledon. El marcador ho diu tot de la batalla que s'ha vist sobre la gespa: 2-6, 6-7 (5), 7-5, 6-4 i 13-11.

Anderson es veurà les cares en la seva semifinal amb el nord-americà John Isner, que ha derrotat al canadenc Milos Raonic per 7-6, 6-7, 4-6 i 3-6.