Djokovic ha celebrat la seva victòria amb aquesta reacció (Efe)
Tenis

Djokovic venç Berrettini i se cita a semifinals amb Nadal

L'única victòria de Djokovic a Roland Garros es remunta als quarts de final del 2015, quan el serbi es va imposar a Nadal per 7 a 5, 6 a 3 i 6 a 1

Novak Djokovic volia un partit tranquil amb el novè jugador mundial, l'italià Mateo Berretini. El número 1 del món ha controlat el partit de bon començament. Un trencament de servei en el primer set ha estat suficient per a què se l'anotés per 6 a 3. Dos trencaments més en el segon per emportar-se'l per 6 a 2. En el tercer, Berrettini ha apurat les seves opcions.

Igualtat total fins a la part final del desempat. Nole dominava per 5 a 4 i tenia dos serveis, però un drive i un revés estavellats a la xarxa de manera consecutiva, li han acabat costant el parcial. En definitiva, amb el seus errors ha permès que l'italià tornés a entrar en el partit.

El quart set s'ha interromput per fer fora el públic donat que a les 11 de la nit hi ha toc de queda a França. Djokovic dominava aleshores per 3 a 2. Una caiguda per una relliscada ha deixat el serbi amb la mà dreta malmesa. No ha estat més que un ensurt. Finalment Nole ha fet bo el pronòstic i a la tercera pilota de partit, ha aconseguit l'ansiada victòria per 6 a 3, 6 a 2, 6 a 7 i 7 a 5.

Rafa-Nole, la rivalitat

La semifinal que jugaran divendres Rafa Nadal i Novak Djokovic a Roland Garros serà el 58è partit en què s'enfrontaran. El serbi domina els enfrontaments personals per 29 victòries a 28. Però Nadal és molt superior al seu rival a París. Al segon Grand Slam de l'any s'han enfrontat 8 vegades amb 7 victòries del manacorí.

Nadal s'ha desfet de Diego Schwartzman i ja és a semifinals (Efe)

Semifinals femenines insòlites

En el torneig femení, una semifinal estarà composta per l'eslovena Sidansek contra la russa Pavliuxenkova i l'altra, la txeca Kreicikova contra Sakary. La grega s'ha desfet aquesta tarda per un doble 6-4 de la campiona de 2020, la polonesa Swiatec.

Sakary celebra la victòria contra la campiona 2020 (Reuters)