Rafa Nadal en el seu debut al US Open
Rafa Nadal en el seu debut al US Open (Reuters)
US Open

Nadal, Alcaraz, Ramos i Badosa superen la primera ronda del US Open

El manacorí i la begurenca pateixen més del que s'havia previst, mentre que Alcaraz i Ramos guanyen amb contundència

Redacció Esport3Actualitzat

Feia 16 anys que Rafa Nadal no perdia un set en primera ronda d'un Grand Slam contra un jugador amb un rànquing tan baix a l'ATP. L'australià Rinky Hijikata, número 198 del món, ha sorprès el manacorí amb un joc descarat i molt efectiu en un primer set que s'ha endut per 6-4 després de fer un break en l'únic intent que ha tingut.

A la segona mànega, Rafa Nadal ha començat a recuperar el seu millor tenis, jugant al fons de pista i posant en dificultats Hijikata. El segon i el tercer sets no han tingut història i el manacorí s'ha imposat amb autoritat per 2-6 i 3-6. I quan semblava que Nadal tancaria el partit sense problemes ha tornat a aparèixer la millor versió del seu rival.

L'australià, que jugava el seu quart partit com a professional, ha plantat cara fins al final, i amb el 3-4 en contra ha tingut una oportunitat d'or per trencar el servei del balear. Però Nadal ha tirat d'experiència per remuntar el 0-40 en contra i posar el 3-5 al marcador. Hijikata ho ha intentat de nou al següent punt, però no ha pogut superar el manacorí, que es veurà les cares amb l'italià Fabio Fognini a la segona ronda.

Paula Badosa també ha de remuntar

Paula Badosa també s'ha vist superada per la seva rival al primer set del partit. La ucraïnesa Lesia Tsurenko s'ha imposat per 6-3 a la begurenca, que ha necessitat el tie-break a la segona mànega per forçar el set definitiu. Badosa ha anat clarament de menys a més per guanyar el tercer set i passar de ronda al US Open. La catalana jugarà contra la croata Petra Martic a la següent ronda.

 

Ramos i Alcaraz, amb solvència

Albert Ramos no ha tingut problemes per imposar-se al número 114 del món, l'eslovè Norbert Gombos. El català ha superat la primera ronda gràcies a un contundent 6-3, 6-4 i 7-5. Ara, Ramos s'enfrontarà amb el cap de sèrie número 15, el croat Marin Cilic.

Per la seva banda, Carlos Alcaraz ha guanyat l'argentí Sebastián Báez per la lesió d'aquest últim al tercer set, que el murcià dominava per 2-0. En els dos sets anteriors, Alcaraz s'havia imposat per un doble 7-5. Ara, el jove tenista espanyol es veurà les cares amb el també argentí Federico Coria.

ARXIVAT A:
Rafa NadalPaula Badosa
Anar al contingut