Chen Yangshen, president i propietari de l'Espanyol, ha enviat un missatge d'esperança
Espanyol

Mr. Chen: "Sento una gran responsabilitat, però ens en sortirem"

El president de l'Espanyol anuncia que farà "tot el possible" perquè l'equip surti del pou i saneja el club amb una ampliació de capital de 50 milions

Oriol VidalActualitzat

Sense dramatisme, però també sense cap promesa concreta, Chen Yansheng ha aprofitat la junta general d'accionistes de l'Espanyol per enviar un missatge d'esperança a tot l'entorn del club, després d'un any de silenci: 

"Intentem fer tot el possible perquè els seguidors estiguin orgullosos al final de temporada. Amb el suport de tots els pericos, sortirem de la situació que patim. Sento una gran responsabilitat que recau en mi."

El propietari blanc-i-blau ha assegurat que fa autocrítica i que hi ha factors en què no s'havia pensat aquesta campanya. I, davant les crítiques dels accionistes, ha destapat la seva part més emocional:

"Quan guanyem un partit, no puc dormir perquè estic exultant; i quan perdem, tampoc dormo per la preocupació. Puc estar lluny, però sento l'Espanyol tant com vosaltres. Creieu-me que treballarem a fons, volem fer un club reconegut a nivell mundial. Doneu-me temps, sisplau."

El director esportiu, Òscar Perarnau, s'ha esperat al torn de precs i preguntes per fer autocrítica, amb l'equip masculí i el femení com a cuers de les seves respectives lligues. Perarnau, però, no ha parlat de la destitució de Salvador Jaspe, el tècnic del femení, que s'ha filtrat durant el matí.

Rastar quadra els números

L'Espanyol viu a l'extrem. El vertigen esportiu actual contrasta en una de les millors situacions econòmiques de l'entitat en les últimes dècades, com ha explicat el director general, Roger Guasch. El grup Rastar ha reduït el deute dels 172 milions d'euros que hi havia el 2015 a només 40, un cop es faci l'ampliació de capital aprovada aquest migdia. Chen Yansheng complirà així una de les seves prioritats: sanejar l'entitat, fer que l'Espanyol passi a ser catalogat com a "club A" per a la Lliga (fins ara ocupava la pitjor categoria, la C) i, en definitiva, poder buscar fons d'inversió en bones condicions per tenir capacitat d'endeutament.

La resta d'indicadors econòmics també parlen de bona salut, a mitges per l'increment dels drets televisius i per l'anomenat "efecte Wu Lei", que ha ampliat els horitzons periquitos. Com a resultat, un superàvit d'1,8 milions i uns ingressos que s'enfilen per sobre dels 100, tot i baixar-ne quatre. I és que en aquest exercici encara no s'han computat les vendes de Borja Iglesias i Mario Hermoso. Aquests traspassos, els ingressos UEFA i l'augment dels drets per haver quedat setens l'última temporada fan que en la previsió del pressupost per a la pròxima campanya s'esperi tot un rècord: es contemplen fins a 131 milions d'ingressos. Pur contrast amb unes urgències esportives que obligaran a recalcular despeses.

Accionistes crítics

L'Espanyol té ara mateix 27.329 socis, 22.970 dels quals són també abonats. Un increment petit respecte del curs passat, a criteri de la major part d'accionistes, que han participat en el torn de precs i preguntes. Però, evidentment, la crítica i la preocupació pel moment esportiu han estat la nota dominant i fins i tot s'ha demanat la dimissió de Perarnau. S'ha parlat d'oportunitats perdudes i d'allunyament de la massa social, i hi ha hagut queixes, sense anar gaire lluny, per l'horari de la junta, les dotze del migdia, més pensat per als accionistes xinesos. Com a resposta, els dirigents del club han anunciat millores de mobilitat per als dies de partit i la potenciació de la marca Espanyol. Una de les formes, la creació d'una nova ciutat esportiva de 15 hectàrees, per la qual ja hi ha diverses gestions en marxa. 

Anar al contingut