ALPINSIME

Moren dos muntanyencs a l'Everest en ple col·lapse per la Covid al camp base

Van morir mentre intentaven baixar del cim per esgotament

Actualitzat

Un muntanyenc nord-americà i un altre de suís van morir suposadament per esgotament mentre intentaven baixar de l'Everest, i s'han convertit en els primers morts d'aquesta temporada d'escalada al pic més alt del món. Els dos escaladors van perdre la vida a causa d'un greu deteriorament del seu estat de salut.

L'alpinista suís Abdul Waraich va morir prop del cim sud, a una altitud de 8.748 metres, segons ha informat a la pàgina oficial de Facebook el gerent de l'expedició de Seven Summit Treks, Chhang Dawa Sherpa.

 

* May their departed souls rest in peace 🙏🙏 💐💐 ~ We express our sadness and deepest sympathy over the passing of Mr....

Posted by Chhang Dawa Sherpa on Dimecres, 12 de maig de 2021

 


"Waraich va assolir amb èxit el cim, però va començar a tenir problemes durant el descens. Hi vam enviar dos xerpes més amb oxigen i menjar, però malauradament no van poder salvar-lo."

 

Per la seva banda, el nord-americà Puwei Liu va perdre la vida al camp IV, situat a 7.900 metres, en intentar baixar el conegut esglaó Hillary.

"Amb l'ajuda d'un subministrament d'oxigen addicional i el suport dels xerpes va arribar fora de perill al coll sud dimecres a la nit abans de morir sobtadament."

 

Onze morts el 2019

El 2019, darrera temporada d'expedicions abans que la pandèmia cancel·lés la del 2020, onze escaladors van morir a l'Everest, deu d'ells en el costat nepalès. Aquest any, el país asiàtic va emetre un total de 408 permisos d'escalada, un rècord històric des del 1953. La primera ascenció de l'Everest de la temporada es va fer el 7 de maig passat, amb 12 xerpes que hi van ascendir per fixar les cordes per facilitar la pujada a la resta d'alpinistes.

El príncep Mohammed Hamad Mohammed al-Khalifa celebra l'ascens.

Dimarts passat van arribar al cim de l'Everest un grup de 80 escaladors, entre els quals es trobava un grup de 12 membres de la Guàrdia Reial de Bahrain encapçalat pel príncep Mohammed Hamad Mohammed al-Khalifa.

 

 

A causa de la primera finestra de bon temps s'espera que completin l'expedició uns 200 escaladors, en ple brot de la Covid que ha col·lapsat Katmandú. Més de 40 alpinistes espanyols esperen ser repatriats en les pròximes hores.

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut