Morata i Nico Williams celebrant el gol de la victòria
Morata i Nico Williams celebrant el gol de la victòria (@sefutbol)

Morata i Unai Simón classifiquen Espanya per a la final four de la Lliga de les Nacions

Els de Luis Enrique guanyen Portugal 0-1 en terreny lusità després de 19 anys, i jugaran la final amb de Croàcia, els Països Baixos i Itàlia

El combinat espanyol, després de la derrota a casa contra Suïssa, només podia sumar els tres punts a Braga davant Portugal per ser l'any vinent a la final de la Lliga de les Nacions. La primera oportunitat ha estat per als de Luis Enrique en el minut 8. Pressió alta d'Espanya que recupera prop de l'àrea i la rematada de Sarabia s'estavella a les cames de la defensa portuguesa.

La primera intervenció d'Unai ha estat en el 24 a una rematada de Ruben Neves des de lluny que el porter basc ha hagut de rebutjar amb els punys. I Unai Simón, en el 33, ha fet l'aturada del partit a rematada de Diogo Jota. Una gran mà la que ha tret el porter de l'Athletic després d'una excel·lent jugada del davanter del Liverpool. Portugal, amb un futbol més directe, portava el perill a la porteria espanyola.

En el 42, Ferran Torres recull una centrada força passada i la seva rematada surt alta per poc. En els darrers minuts de la primera meitat Espanya ha arribat més a l'àrea de Diego Costa.

A la represa, Luis Enrique ha fet entrar Sergio Busquets per Hugo Guillamón, que havia vist una targeta groga a la primera part. Unai ha tornat a salvar els mobles d'Espanya sortint als peus de Cristiano Ronaldo i avortant una situació complicada en el minut 47 de partit. A l'hora de joc han entrat els blaugranes Pedri i Gavi, i Yeremi Pino, del Vila-real, per Sarabia, Soler i Koke.

En el 69', Carvajal ha tret una pilota des de la línia de gol quan ja es cantava el gol a l'estadi de La Pedrera de Braga. La rematada de Ruben Dias. Quan quedaven 18 minuts ha entrat Nico Willimas, el darrer canvi d'Espanya. Els Luis Enrique premen l'accelerador. Morata, en el 77', fa lluir Diego Costa amb xut des de fora de l'àrea. I de tant insistir i de tant pressionar, Espanya ha obtingut el premi del gol en el minut 88.

Centrada de Yeremi Pino, Nico Williams al segon pal la posa de cap al punt de penal, i rematada final de Morata amb Diego Costa ja batut. Un gol que fica els de Luis Enrique a la final four per segona edició consecutiva. S'han afegit cinc minuts, però el marcador ja no s'ha tornat a moure, i Espanya jugarà la final de la Copa de les Nacions.