Alpinisme

Mor Nil Bohigas, un dels referents de l'alpinisme català

El 1984 Bohigas va obrir una nova via a l'Annapurna Central amb Enric Lucas. El 1988 va fer el cim de l'Everest i després es va llançar en parapent des d'una altura de 7.400 metres. Bohigas també va ser el primer espanyol aarribar al Pol Nord magnètic en solitari, l'any 1991

Actualitzat

L'alpinista català Nil Bohigas ha mort aquest dilluns als 58 anys. Bohigas és un dels referents quan parlem de muntanya en el nostre país i se'l coneix per moltes ascensions, però potser la més cèlebre, la de 1984 quan amb Enric Lucas va obrir la vida d'escalada a la cara sud de l'Annapurna Central. Una expedició mítica on tots dos alpinistes van passar set dies enganxats a la paret.

Nil va començar amb 15 anys fent escalada a Montserrat, fent pinya amb un grup d'escaladors catalans ben coneguts, amb qui va començar a obrir vies a Montserrat i el Pedraforca. Va ser l'any 1988 quan Bohigas va fer el cim de l'Everest, després de diversos intents, l'any 1983 i el 1984. Després de fer el cim, Bohigas es va llançar en parapent des de gairebé 7.400 metres d'altitud. En el seu historial també destaquen altres muntanyes, com l'escalada per la cara nord-oest del Saraghrar (7.349 m) l'any 1982, amb Juan López i Enric Lucas i els ascensos solitaris al Baruntse i dos cims més de 6.300 m, Cho-Polu i Pethange.

Un dels èxits de la seva carrera va ser l'expedició al Pol Nord magnètic, que el va convertir en el primer espanyol a fer-ho en solitari l'any 1991 després de recórrer 770 quilòmetres en 78 dies de travessia.

En els últims anys, Nil Bohigas es dedicava al món empresarial; l'any 1991 va fundar "No limit" i va crear la prova Raiverd.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut