Benet Joanet, en una entrevista a TV3 quan era entrenador de l'Espanyol, la temporada 1989-90
Futbol

Mor l'exporter i exentrenador català Benet Joanet per coronavirus

Joanet, que va debutar a Primera amb l'Espanyol i va entrenar l'equip blanc-i-blau a Segona, ha mort a Alacant als 84 anys

Actualitzat

L'exporter i exentrenador català Benet Joanet ha mort a Alacant als 84 anys. Amb la salut delicada a causa d'un ictus que va patir a finals de febrer, la propagació del coronavirus ha acabat costant la vida a l'exfutbolista, nascut a Esplugues de Llobregat l'any 1935.

Benet va debutar a Primera amb l'Espanyol l'any 1955 després d'arribar a l'entitat blanc-i-blava en edat juvenil. Va defensar la porteria perica durant tres temporades abans de marxar cedit a l'Europa, on va jugar en dues etapes. Va tenir també un pas fugaç pel Terrassa després d'una segona etapa a l'Espanyol, per acabar consolidant la seva carrera al Deportivo de la Corunya.

A l'equip gallec es va retirar l'any 1971 i allà mateix va començar la seva carrera com a entrenador assistent i del filial. Arsenio Iglesias se'l va endur de tècnic assistent a l'Hèrcules i a l'equip alacantí va iniciar una carrera de primer entrenador que el va portar per gairebé una desena d'equips entre Primera i Segona. Un d'aquests clubs va ser l'Espanyol, que va entrenar la temporada 1989-90, a Segona. Joanet es va guanyar una reputació a la categoria de plata i va aconseguir fins a tres ascensos, amb Cadis, Castelló i Tenerife. Establert a Alacant, el tècnic català va ocupar diferents llocs a l'organigrama tècnic de l'Hèrcules abans de retirar-se definitivament del futbol ara fa uns anys.    

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut