Una imatge recent d'Ademola Okulaja presa per a la Universitat de Carolina del Nord (Tilo Wiedensohler / Camera4)
Bàsquet

Mor l'exjugador del Girona i del Barça de bàsquet Ademola Okulaja als 46 anys

Okulaja lluitava contra un càncer des de feia deu anys. Va estar en dues etapes al conjunt gironí i va passar pel Barça com a substitut de Pau Gasol. Nascut a Nigèria, estava considerat una de les llegendes del basquetbol alemany

Redacció Esport3Actualitzat

El basquetbolista alemany d'origen nigerià Ademola Okulaja ha mort avui als 46 anys, segons ha revelat el portal "Basketball in Germany". La causa del decés no s'ha revelat, però feia anys que Okulaja lluitava contra un càncer. Nascut a Lagos, però amb passaport germànic, l'aler pivot va passar per la llegendària universitat nord-americana de Carolina del Nord (on també va jugar Michael Jordan) i va arribar a la Lliga ACB l'any 2000 a través del Casademont Girona. Els seus remarcables números (20 punts i 8 rebots per partits) van dur-lo al Barça la temporada següent, en substitució d'un Pau Gasol que ja s'havia embarcat cap a Memphis.

Tot i acreditar gairebe 16 punts i 7 rebots per partit, Okulaja no va continuar de blaugrana i va fitxar per l'Unicaja. A Màlaga no va tenir una temporada tan lluïda i va tornar al Casademont Girona en una segona etapa abans d'anar a la Benetton de Treviso, el Pamesa València, el Khimki moscovita, l'Etosa Alacant i el Brose Baskets i l'Alba Berlín del seu país adoptiu, on es va retirar. El 2008 ja li havien detectat un tumor a la columna i es va haver de retirar, però es va establir com a representant de basquetbolistes, feina que ha realitzat fins a la seva mort.

Anar al contingut