Fernando Ricksen ha mort als 43 anys (@RangersFC)
Futbol internacional

Mor l'exfutbolista holandès Fernando Ricksen víctima de l'ELA

L'exfutbolista tenia 43 anys i la seva mort arriba sis anys després d'abandonar els terrenys de joc, després d'una carrera que el va portar per l'AZ Alkmaar, el Glasgow Rangers, el Zenit de Sant Petersburg i el Fortuna Sittard

Actualitzat

L'exfutbolista holandès Fernando Ricksen ha mort aquest dimecres a causa de la malaltia que tenia, esclerosi lateral amniotròfica (ELA), segons ha informat el Glasgow Rangers. Ricksen, que va militar sis temporades al club escocès, va anunciar el 2013 que tenia aquesta malaltia i des de llavors hi ha lluitat en contra, a més de recollir fons per a la Fundació Fernando Ricksen, encarregada d'ajudar altres persones que tinguin ELA.

L'exfutbolista tenia 43 anys i la seva mort arriba sis anys després d'abandonar els terrenys de joc, després d'una carrera que el va portar per l'AZ Alkmaar, el Glasgow Rangers, el Zenit de Sant Petersburg i el Fortuna Sittard.

El Rangers va organitzar un partit benèfic a Ibrox Park el 2015 al qual van assistir 41.000 persones, i es van recaptar en total 320.000 lliures. A més, Ricksen va ser inclòs en el Saló de la Fama del club de Glasgow i va participar en dotze partits amb la selecció holandesa.

"Els pensaments de tot el món en el Rangers amb la seva dona Veronika, amb la seva filla, Isabella, i amb tota la seva família i amics", ha lamentat el Rangers en un comunicat emès a la seva pàgina web.

 
El director d'operacions del Rangers, Stewart Robertson, ha dit que Ricksen va lluitar "valentament" contra una terrible malaltia i que mai serà oblidat ni "pels seus companys ni pels aficionats del Rangers".

Anar al contingut