Moment de l'entrega del trofeu a la capitana del Barça femení
Moment de l'entrega del trofeu a la capitana del Barça femení
Futbol

Mor Kety Pulido, capitana del primer títol de Copa del Barça femení

Redacció Esport3Actualitzat

Aquest divendres s'ha conegut la mort d'Enriqueta Pulido, Kety, als 57 anys, que va ser capitana de l'equip que va obtenir el primer títol oficial del Barça femení, la Copa de la Reina.

El 26 de juny del 1994 va arribar el primer títol oficial a nivell de l'estat espanyol, la Copa de la Reina. Les blaugranes van guanyar per 2-1 a l'Oroquieta Villaverde de Madrid, en una final disputada a la localitat de Las Rozas.

 

Vuit anys després, l'any 2002, el llavors anomenat Club femení Barcelona, va convertir-se oficialment en una secció del FC Barcelona. Aquest primer títol que va aixecar 'Keti' Pulido recollia els fruits d'una història plena de dificultats i obstacles fins arribar a un projecte consolidat plenament en els nostres dies.

La Copa Generalitat, el primer títol

El primer títol va ser la Copa Generalitat de l'any 1985. Les blaugranes van arribar a al final després de superar el Balaguer, el Sabadell i la Penya Barcelonista Barcilona a la tanda de penals. I van superar a la final l'equip del Vallès Oriental per 1 a 0, amb gol d'Emilia Ibáñez. Enriqueta Pulido va també va jugar en el partit que es va disputar el 29 de juny de l'any 1985 en el camp de l'avinguda de Navarra de Badalona, d'on era la Keti.


Keti Pulido aixecant el trofeu

 

El 25 de desembre de 1970 es va fer el primer partit de la secció de futbol femeni del FC Barcelona, i es va disputar al Camp Nou. El primer equip de dones del Barça va generar una forta expectació, i va ser Antoni Ramallets, amb una reconeguda trajectòria al Barça com a porter, l'encarregat d'entrenar-les fins al 1972.

Aquest dissabte es farà minut de silenci en la prèvia del Barç-Betis que es podrà seguir en directe a partir de les 12.00 per TV3.

Anar al contingut