Barça

Mor Joan Segarra, el capità del mític equip del Barça de les Cinc Copes

L'actualitat del Barça ens deixa una notícia luctuosa. Aquest dimecres s'ha conegut la mort del mític exjugador Joan Segarra, el capità del llegendari equip de les Cinc Copes. Joan Segarra tenia 81 anys i va jugar 16 temporades amb l'equip blaugrana, en les quals va disputar 559 partits. Segarra serà enterrat divendres a Taradell, el poble de l'Osona on residia. Per milers d'aficionats barcelonistes, Segarra sempre serà recordat com el "Gran Capità".

Actualitzat

Joan Segarra Iracheta, va néixer a Barcelona un 15 de novembre de l'any 1927. Arriba al Barça la temporada 49-50 i des de llavors va vestir la samarreta blaugrana fins al final de la seva carrera esportiva, l'any 1965. En total 16 temporades al club, jugant 559 partits, xifra que el converteix en el quart futbolista amb més partits en la història del club, per darrere de Migueli, Rexach i Amor.

Sempre serà recordat com el gran capità del Barça de les Cinc Copes. La temporada 51-52 va tenir l'oportunitat d'aixecar múltiples trofeus, que va conquerir al costat de futbolistes de renom com Ramallets, Kubala, César, Moreno i Manchón. Era un jugador d'una extraordinària classe i elegància, amb una gran condició física. Tot i la seva polivalència, la seva posició era la de migcentre.

Segarra va ser titular habitual a la selecció espanyola entre el 1951 i el 1962, període en què va jugar un total de 25 partits. Un cop retirat com a jugador en actiu, va obtenir el títol d'entrenador i va dirigir diferents equips de les categories inferiors del Barça. En la temporada 79/80 va ser l'ajudant d'Helenio Herrera, quan aquest es va fer càrrec del primer equip blaugrana.

Anar al contingut