Mor Jim Redmond, l'heroi que va ajudar el seu fill a creuar la meta a Barcelona 92
Jim Redmond ajudant el seu fill Derek a creuar la línia de meta (Reuters)
Atletisme

Mor Jim Redmond, l'heroi que va ajudar el seu fill a creuar la meta a Barcelona 92

Derek Redmond i el seu pare van protagonitzar un dels moments més memorables de la història olímpica

Redacció Esport3Actualitzat

Als 81 anys ha mort Jim Redmond, protagonista d'un instant icònic de la història dels Jocs Olímpics. Redmond va ajudar el seu fill Derek a creuar la línia d'arribada durant la semifinal dels 400 m als Jocs de Barcelona 1992. L'atleta britànic es va lesionar l'isquiotibial quan enfilava l'última recta i el seu pare va saltar a la pista per ajudar-lo, oferint-li la seva espatlla i protagonitzant una imatge inoblidable que ja va quedar per a la història, creuant junts la línia de meta, amb Derek coixejant.

El Comitè Olímpic Internacional (COI) ha comunicat el seu condol a Twitter:

"Els nostres pensaments estan amb Derek Redmond i la seva família després de la mort del seu pare, Jim. Junts ens van oferir un dels moments més inspiradors de la història olímpica".

En una entrevista a la BBC l'any 2012, Derek Redmond va revelar que el seu pare havia intentat en un primer moment persuadir-lo de no completar la prova.

"Em deia que no tenia res a demostrar i que no necessitava fer-ho, però jo li vaig dir que acabaria. Llavors em va dir que ho faríem junts. Així que ho vam fer, i vaig creuar la línia de meta coixejant i plorant."

 

Anar al contingut