Iuri Sedij encara manté el rècord mundial de llançament de martell
Atletisme

Mor Iuri Sedij, posseïdor del rècord mundial de martell des del 1986

Nascut a Ucraïna, el llançador soviètic, que es va proclamar campió olímpic als Jocs de Mont-real 1976 i Moscou 1980, encara manté la plusmarca mundial amb un llançament de 86,74 metres

Redacció Esport3Actualitzat

El llançador de martell soviètic Iuri Sedij, bicampió olímpic i posseïdor del rècord mundial des del 1986, ha mort aquest dimarts als 66 anys d'edat, segons ha informat la Federació Russa d'Atletisme (FRA).

"Avui, d'hora, al matí, ha mort d'un atac de cor el bicampió olímpic de llançament de martell Iuri Sedij. La vida d'un dels millors esportistes de l'atletisme rus s'ha interromput als 66 anys."

L'organització ha expressat el seu condol a la família de l'esportista, així com a tota la comunitat de l'atletisme de Rússia.   

"Yuri Sedij se'n va imbatut. El seu resultat de 86,74 metres, establert a Stuttgart, porta 35 anys a la llista de rècords mundials."

Sedij, nascut a Ucraïna, va guanyar medalles d'or en els Jocs Olímpics de Mont-real, el 1976, i de Moscou, el 1980, a més d'una medalla de bronze als Jocs de 1988 de Seül. El llançador de martell també va ser campió mundial i tres vegades campió d'Europa.
   
En el llibre "El cas Rodtxenkov", dedicat al dopatge institucionalitzat a Rússia, l'antic director del Laboratori de Moscou, Grigori Rodtxenkov, exiliat als Estats Units, va acusar Sedij d'abusar de l'ús d'esteroides, cosa que l'esportista sempre va negar categòricament.

Anar al contingut