Esquí

Mor en una allau Kyle Smaine, campió del món de freeski halfpipe l'any 2015

L'esquiador va quedar sepultat sota una allau mentre esquiava al Mt Hakuba Norikura, al Japó

Redacció Esport3Actualitzat

Kyle Smaine ha mort després de quedar sepultat sota una allau al Mt Hakuba Norikura, una muntanya de més de 2.000 metres d'alçada del Japó.

El campió del món de freeski halpipe l'any 2015 de 31 anys estava esquiant en un viatge de feina, rodant material per Ikon Pass i Turisme de Nagano. Anava acompanyat del fotògraf Grant Gunderson i l'esquadior de Washington Adam Ü, i ha estat aquest últim qui ha explicat què va passar exactament.

"Era l'última baixada del dia. No teníem càmera amb nosaltres, sortíem per divertir-nos."

Un desenllaç fatal

Després de la primera baixada, Gunderson va decidir tornar a l'hotel, però Ü i Smaine van voler fer-ne una segona per la mateixa vessant que havien fet la primera.

Al cim, van trobar-se amb un grup d'esquiador austríacs i un d'ells va decidir acompanyar-los. Va ser llavors quan un altre esquiador d'aquest grup va provocar una allau d'uns dos metres, enterrant als tres.

"La vam veure venir. Vam escoltar un crac i ens vam adonar que era molt gran. Vam començar a córrer però ens va atrapar i ens va colpejar." 

Ü es va quedar a un metre i mig de profunditat durant aproximadament 25 minuts, però van poder-lo rescatar miraculosament. Dos metges, que formaven part d'un grup que estava a prop, van ajudar en les tasques de rescat, fent-li l'RCP a l'esquiador austríac que, finalment, va morir. Kyle Smaine va morir a l'acte.

Un comiat emotiu

La mort del campió dels FIS World Ski Championships a Austria el 2015 ha deixat en xoc el món de l'esquí, i la seva dona li ha volgut dedicar unes emotives paraules a les seves xarxes socials.

"Estimat marit. Estic increïblement agraïda d'haver-me casat amb tu i de tenir-te a la meva vida. Estimaves l'esquí més que a ningú. Et vaig recollir fent autostop a Nova Zelanda l'any 2010 i qui m'anava a dir que 13 anys després em casaria amb tu. Han estat els millors anys de la meva vida. Mai et culparé per fer el que més t'agradava. M'agradaria dir-te una vegada més que t'estimo, t'ho deia 10 vegades al dia. Ja tinc ganes de tornar-te a veure. Aquesta nit espero esquiar o anar amb bici amb tu als meus somnis. La teva dona, t'estimo."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut