Mor el pilot Raül Torras a la perillosa cursa de l'illa de Man
Motor

Es considera el circuit de motos més perillós del món, amb 267 víctimes mortals

El pilot català Raül Torras ha mort aquest dimarts als 46 anys en un accident durant la primera prova de Supertwin de les curses Tourist Trophy (TT) de l'illa de Man. Es considera la competició més perillosa del món pel que fa a circuits de motos, i amb la mort de Torras ja acumula 267 víctimes.

Era la 21a vegada que el pilot català, que era mosso d'esquadra, participava a les carreres de TT, en què havia aconseguit 18 bronzes, i aquest any tenia l'objectiu de superar la 15a posició de l'any passat.

L'any passat va fer la volta més ràpida a la Mountain Course, i va superar així la fita de fer una volta a aquest circuit a una velocitat mitjana de 125 milles per hora. Amb aquesta marca podia assegurar el 20è lloc a la Superstock Race posterior.

L'organització de la competició ha emès un comunicat en què destaca el "somriure contagiós" de Torras i la seva personalitat popular a la família d'aquesta competició.

L'accident del pilot ha estat a la zona d'Alpine, entre els marcadors de les milles 16 i 17, durant la tercera i última volta de la cursa.

L'illa de Man és una petita illa del mar d'Irlanda que forma, amb la Gran Bretanya, Irlanda i altres illes, l'arxipèlag de les illes Britàniques. La competició se celebra des del 1907.

"Anar-hi és com una droga"

Raül Torras va visitar el programa Motor a Fons el juny passat per parlar precisament de la seva experiència a l'illa de Man. Un circuit de 60 km en què et trobes "de tot", explicava el pilot.

"És increïble, no hi ha res igual arreu del món. Hi va gent molt entesa. Anar-hi és com una droga."

"Ja saps que estàs realitzant una activitat perillosa, que comporta uns riscos, com el que fa alpinisme o altres activitats de risc. Ningú vol patir un accident però és part del joc."