Mossèn Dámaso vivia amb passió l'Espanyol (@RCDEspanyol)
Espanyol

Mor d'accident Dámaso Ruiz, un mossèn que duia l'Espanyol al cor

La notícia de la mort de Dámaso Ruiz, popular animador de l'Espanyol durant l'última dècada del club a l'estadi de Sarrià, ha sorprès i colpejat la família periquita. Tothom recorda la seva entrega incondicional a l'equip des de la grada.

Actualitzat

La família periquita està de dol. Ha mort, als 47 anys, Dámaso Ruíz Tintoré, més conegut en l'entorn de l'Espanyol com a Dámaso Perico. El capellà, que actualment era vicari de Benicarló, al Baix Maestrat, ha tingut un accident de trànsit a l'N-340 al seu pas per Alcanar. Ha estat ingressat a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona encara amb vida, però no ha pogut superar les lesions.

En la seva joventut, abans d'ordenar-se sacerdot, Dámaso freqüentava les graderies del desaparegut estadi de Sarrià amb el seu bombo i no deixava mai d'animar l'equip. Normalment es disfressava –de torero, astronauta, goril·la...– i es passejava entre els seguidors. Era un autèntic espectacle i ràpidament es va convertir en un personatge molt popular i molt estimat per l'afició de l'Espanyol.

L'any 2007, quan va oficiar la seva primera missa, a l'església de Sant Gregori Taumaturg de Barcelona, va dir als feligresos: "A Sarrià, em teníeu com a animador de la grada. Ara soc un animador d'ànimes. Duc l'Espanyol dins meu, així que primer seré capellà i després, perico". L'Espanyol ha fet aquesta piulada quan s'ha sabut la seva mort.

Anar al contingut