Davide Rebellin en una imatge d'arxiu
Davide Rebellin en una imatge d'arxiu (EFE)
Ciclisme

Mor atropellat l'excampió de ciclisme italià Davide Rebellin

Professional des del 1992, el ciclista de 51 anys ha estat atropellat per un camió que no s'ha aturat a assistir-lo

Redacció Esport3Actualitzat

El món del ciclisme està de dol per la mort de l'italià Davide Rebellin, que ha estat atropellat per un camió quan anava en bicicleta a prop de la localitat de Montebello Vicentino. Segons alguns testimonis, el conductor del vehicle hauria fugit i no hauria assistit el ciclista després d'atropellar-lo.

Davide Rebellin era professional del ciclisme des del 1992, i als seus 51 anys era el més veterà del pilot mundial, per la qual cosa l'anomenaven "l'avi del pilot". L'italià va ser subcampió de la Copa del Món de ciclisme l'any 2004 i va ser una de les referències d'aquest esport al seu país durant les últimes dècades.

Al seu palmarès, Rebellin té una Amstel Gold Race, 3 Fletxes Valones, una etapa del Giro d'Itàlia, una Clàssica de Sant Sebastià i la general de proves com la Tirrena-Adriàtica i la París-Niça. En total, 61 victòries al seu palmarès.


Polèmica medalla a Pequín

Davide Rebellin va ser un dels 50 esportistes que va perdre la medalla aconseguida als Jocs Olímpics de Pequín per dopatge. De fet, els del 2008 són els Jocs en què més medalles s'han retirat per aquest motiu.

L'italià va guanyar la plata a la prova de ciclisme en ruta després de veure's superat per Samuel Sánchez a l'esprint final. Un any més tard, el COI va trobar CERA, una substància dopant, a l'orina de Rebellin.

Anar al contingut