Josep Seguer, el 6 d'abril, quan va rebre un homenatge del Barça juntament amb Antoni Ramallets.
Futbol

Mor als 90 anys Josep Seguer, un històric del Barça i del futbol català

Josep Seguer, un dels jugadors clau del F. C. Barcelona de les 5 Copes, ha mort aquesta nit als 90 anys. Seguer va jugar catorze anys (1943-57) al primer equip blaugrana. La temporada 1969-70 va dirigir el Barça des de la marxa de Salvador Artigas fins a l'arribada de Vic Buckingham.

Actualitzat

Josep Seguer, un dels jugadors clau del Barça de les 5 Copes, ha mort aquesta nit als 90 anys. Seguer va estar catorze anys (1943-57) al primer equip del F. C. Barcelona, amb 470 partits jugats i 133 gols marcats. Durant la dècada dels 40 va jugar d'interior i després va passar a ocupar la demarcació de lateral. Polivalent i de gran resistència física, va ser un dels homes importants a la defensa del Barça de les 5 Copes (1951-52) amb Biosca, Martín o Segarra.

Havent guanyat 5 Lligues, 4 Copes d'Espanya, 2 Copes Llatines i 2 Copes Eva Duarte, va marxar del Barça per jugar al Betis. La temporada 58-59 va entrenar l'equip andalús. Després de ser jugador/entrenador del Manresa, la temporada 61/62 va passar a entrenar el conjunt amateur del Barça i a fer de segon de Kubala al primer equip. Va estar tres temporades simultaniejant les dues feines abans de marxar a entrenar el Lleida i el Terrassa.

La temporada 1969-70, essent tècnic del Condal, el filial blaugrana, va dirigir el primer equip des de la marxa de Salvador Artigas fins a l'arribada de Vic Buckingham. El 1970 va ser el primer entrenador del Barça Atlètic, nascut de la fusió entre el Condal i l'Atlètic Catalunya. Després de passar per les banquetes de Badalona, Manresa, Júpiter, Tortosa, Terrassa, Vila-real, Figueres, Gavà i Reus, es va retirar l'any 1983, amb 60 anys.

El 6 d'abril del 2013 el FC Barcelona i l'Agrupació Barça Jugadors van tributar un emotiu i merescudíssim homenatge conjunt a Josep Seguer i Antoni Ramallets a la Sala París del Camp Nou.
Anar al contingut