Carlos Timoteo Griguol va ser entrenador del Betis la temporada 1999-2000 (@RealBetis)
Futbol internacional

Mor als 86 anys Carlos Timoteo Griguol, un dels entrenadors argentins més emblemàtics

L'històric tècnic argentí ha mort en una clínica de Buenos Aires on estava ingressat des de feia diverses setmanes per complicacions respiratòries i després d'haver donat positiu de coronavirus

Redacció Esport3Actualitzat

Carlos Timoteo Griguol, històric entrenador argentí de Ferro Carril Oest, Rosario Central i Gimnasia y Esgrima de La Plata, ha mort aquest dijous als 86 anys en una clínica de Buenos Aires en la qual portava diverses setmanes internat, per complicacions respiratòries i després d'haver donat positiu de coronavirus.

"Se'ns en ha anat el Timo. Gràcies per tot, Viejito, impossible no tenir-te present minut a minut. Et trobaré a faltar. QEPD", ha escrit en un missatge a Twitter l'exfutbolista i actual entrenador Víctor Marchesini, gendre de Griguol.

Griguol, que també va dirigir el River Plate i el Betis, entre altres equips, havia estat ingressat en una clínica privada per una deficiència pulmonar, amb febre i dificultats respiratòries, segons havia detallat la premsa local. Poc després, van informar que l'entrenador, que havia estat vacunat contra el coronavirus a finals de febrer, va donar positiu en un test de Covid-19.

Griguol va ser el tècnic del Rosario Central que va guanyar el 1973 el Campionat Nacional. Amb Ferro Carril Oeste, club del barri de Caballito que actualment milita a la Segona Divisió, va guanyar el Nacional de 1982 i el de 1984.

A Gimnasia y Esgrima no va guanyar títols, però va ser subcampió dels Clausura de la lliga argentina de 1995 i 1996 i de l'Obertura de 1998. Va dirigir gairebé 300 partits i l'equip de La Plata el va nomenar "soci honorari". També va ser a la banqueta de River Plate i va guanyar la Copa Interamericana de 1987. Kimberley, Unión, Tecos de Guadalajara i Betis són els altres clubs que va dirigir durant la seva llarga trajectòria professional a les banquetes.

La seva etapa al Betis

El Betis ha mostrat aquest dijous "el seu màxim pesar" per la mort de Carlos Timoteo Griguol, entrenador bètic en la temporada 1999-2000, i que serà recordat per la seva proximitat, senzillesa i professionalitat en una època d'"importants convulsions" al club.

Inconfusible per la seva gorra, Griguol va ser destituït el 30 de gener del 2000 després de dirigir 22 partits de lliga i 4 de la Copa del Rei.

Anar al contingut