Futbol

Mor als 85 anys l'exjugador del Barça Estanislau Basora, integrant de l'equip de les 5 Copes

Un dels jugadors emblemàtics de la història del Barça, Estanislau Basora, ha mort aquest divendres als 85 anys. Considerat un dels millors extrems del món de mitjans dels quaranta i la dècada dels cinquanta, Basora passarà a la història del Barça per ser un dels integrants del Barça de les 5 Copes. Basora va format part de la mítica davantera de la temporada 1952-53 juntament amb César, Kubala, Moreno i Manchón, dels quals Joan Manuel Serrat els va dedicar una cançó.

Actualitzat
Nascut el 1926, a Colònia Valls, al nord de la província de Barcelona, va fitxar pel Barça el 1946, fins que va abandonar el club el 1958, període en el qual va marcar 153 gols, dels quals 113 en competicions oficials.

Les seves grans actuacions en el Barça i els seus èxits van portar un gran de la cançó catalana, Joan Manuel Serrat, a compondre una peça inoblidable amb el títol "Temps era temps", en el qual el cantautor destaca cinc immortals del barcelonisme de l'època: Basora, César, Kubala, Moreno i Manchón.

Basora va ser un extrem dret brillant amb el Barcelona, amb el qual es va coronar quatre vegades campió de Lliga, dos campió de la Copa Llatina -precursora de la Copa d'Europa-, quatre Copes d'Espanya, dues Copes Eva Duarte i una Copa de Fires.

Va ser conegut com el "Monstre de Colombes", a conseqüència de la seva actuació i de tres gols que va aconseguir en l'amistós entre França i Espanya a la localitat de Colombes, a prop de París.

En el mundial del Brasil, el 1950, Basora va ser el segon màxim golejador del torneig, cosa que li va valer el reconeixement internacional.
Anar al contingut