Gordon Banks durant el sorteig de la fase de grups del Mundial de Rússia (Reuters)
Futbol

Mor als 81 anys Gordon Banks, el porter de l'Anglaterra campiona del món

L'exporter anglès va passar a la història del futbol com l'autor de la millor aturada a una rematada de Pelé

Actualitzat

Gordon Banks, el porter de l'equip guanyador de la Copa del Món d'Anglaterra del 1966, ha mort aquest dilluns a la nit, als 81 anys, segons ha fet saber la seva família.

"Anunciem amb molta tristesa que Gordon ha mort en pau aquesta nit", ha escrit la seva família en un comunicat publicat al web de l'Stoke City, el club on va passar una part important de la seva carrera, juntament amb el Leicester.

 

 

Banks va passar a la història del futbol per ser el porter de la selecció anglesa en el Mundial del 1966, que es va disputar, justament, a Anglaterra i que va suposar el primer títol mundial --i únic fins ara-- per a la selecció amfitriona. A més, a Banks se li atribueix l'anomenada "millor aturada de la història" en el Mundial del 1970, quan va parar una rematada de cap de Pelé després d'un bot i quan ja semblava que la pilota entrava. El Brasil va acabar guanyant aquell partit (1-0) i el Mundial, amb la consagració de Pelé com a millor jugador del món, però l'acció del porter anglès va quedar per a la història.     

 

Anar al contingut