Motociclisme

L'equip Gresini Racing anuncia la mort de l'expilot italià Fausto Gresini

La premsa italiana va donar per mort abans d'hora l'excampió del món de 125 cc (1985 i 1987), que havia donat positiu en Covid-19 poc abans de les vacances nadalenques

Redacció Esport3Actualitzat

L'equip Gresini Racing, que dilluns va desmentir la primera notícia que informava sobre la mort de Fausto Gresini, ha anunciat aquest dimarts que l'expilot italià ja és mort a conseqüència de les complicacions d'una infecció respiratòria provocada pel coronavirus. Gresini tenia 60 anys i portava mesos en estat greu

Gresini es trobava hospitalitzat a Bolonya des del desembre passat per una severa insuficiència respiratòria i estava en estat crític des del passat 18 de febrer. L'excampió del món de 125 cc (1985 i 87) havia donat positiu en Covid-19 poc abans de les vacances nadalenques i, després de passar un període inicial d'aïllament al seu domicili, va ingressar el 27 de desembre a l'hospital Santa Maria della Scaletta, a Imola.

Pocs dies després va ser traslladat al centre especialitzat Maggiore Carlo Alberto Pizzardi de Bolonya, on va ingressar a la Unitat de Cures Intensives amb nivells molt baixos de saturació d'oxigen a la sang, va ser induït a un coma farmacològic i va rebre una intubació endotraqueal per ajudar a l'oxigenació dels òrgans, segons es va informar llavors.

En la seva carrera professional, Gresini va fundar el seu propi equip el 1997 i va conquistar el títol mundial de Moto2 el 2010 amb el pilot català Toni Elias. A MotoGP, va aconseguir els seus millors resultats en 2004 i en 2005, quan va acabar segon i tercer amb Sete Gibernau, el nord-americà Colin Edwards i l'italià Marco Melandri.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut