Finn Christian Jagge, en una imatge d'arxiu (EFE/EPA/TOR RICHARDSEN)
Esquí alpí

Mor als 54 anys el noruec Finn Christian Jagge, or olímpic d'eslàlom als Jocs d'Albertville '92

Va ser un dels millors especialistes d'eslàlom de la dècada dels 90 i campió olímpic d'eslàlom als Jocs d'Albertville el 1992 davant del mite italià Alberto Tomba

Redacció Esport3Actualitzat

El noruec Finn Christian Jagge, un dels millors especialistes d'eslàlom de la dècada dels 90 i campió olímpic de la disciplina en els Jocs d'Albertville de 1992, ha mort als 54 anys d'una "malaltia aguda", segons ha anunciat aquest dimecres la seva dona, Trine-Lise Jagge, al seu compte de Facebook.
   
Nascut a Oslo a l'abril del 1966 i guanyador de set proves de la Copa d'al Món -totes en eslàlom-, Jagge va relegar a la segona posició a l'eslàlom d'Albertville Alberto Tomba, que jornades abans havia guanyat el gegant a la cita olímpica de la Savoia, i va evitar que l'italià repetís el 'doblet' en les dues disciplines tècniques que havia signat quatre anys abans en els Jocs de Calgary (Canadà).

"Era una llegenda a l'entorn alpí. Va ser un esportista únic. Era bo en molts esports, inclòs el tenis", ha explicat el seu compatriota Kjetil Andre Aamodt, guanyador de la Copa del Món 1993-94, quàdruple or olímpic i cinc vegades campió mundial.

Anar al contingut