Jerome Kersey, en una imatge d'arxiu.

Mor als 52 anys l'exjugador de l'NBA Jerome Kersey

Kersey va ser un dels jugadors més estimats per l'afició de l'NBA i dels Blazers en particular a la dècada dels 80 i 90: va jugar 17 temporades a la lliga nord-americana i va arribar a dues finals de l'NBA amb la franquícia de Portland abans de guanyar l'anell amb San Antonio.

Actualitzat

Els Trail Blazers confirmaven aquesta matinada que Kersey ha mort als 52 anys. Sense donar més detalls, un ambaixador de l'equip ha confirmat la defunció de l'exjugador de l'equip a Portland, Oregon. No constava que tingués problemes de salut greus: dimarts se'l va poder veure amb antics companys dels Blazers com Terry Porter i Brian Grant, fent una xerrada en una escola secundària de Portland amb motiu de la celebració del mes de la història afroamericana.

"Avui hem perdut una persona increïble i un dels jugadors més estimats que mai han portat l'uniforme dels Trail Blazers," ha dit el propietari de l'equip, Paul Allen, en un comunicat. "Els meus pensaments i condol estan amb la família Kersey. El trobarem a faltar tots nosaltres. És una pèrdua terrible."

Els inicis de "Home Rundown"

Malgrat començar jugant pocs partits i en un rol secundari, Kersey es va convertir aviat en un favorit dels fans pel seu esforç, la seva entrega, l'energia, la capacitat defensiva i l'habilitat en els rebots. Dins de la lliga va arribar a ser conegut com el "Home Rundown" per la seva capacitat de perseguir els jugadors.

Kersey, amb una mitjana de 10,3 punts i 5,5 rebots en les seves 17 temporades en l'NBA. 11 d'elles amb Portland, i després amb Golden State, Los Angeles Lakers, Seattle, San Antonio i Milwaukee. En el moment de la seva retirada, Kersey va ocupar el segon lloc en la llista de tots els temps dels Blazers en partits jugats (831) i rebots (5078), i el tercer en tirs bloquejats (621) i recuperacions (1.059). En total, va jugar 1.153 partits a l'NBA . Va ser una peça fonamental en els Blazers que van arribar a les finals de l'NBA el 1990 i el 1992 però paradoxalment va acabar guanyant l'anell amb els San Antonio Spurs l'any 1999.

L'exestrella de la universitat de Longwood va signar el seu millor registre la temporada 1987-88, amb un rècord de 19,2 punts i 8,3 rebots. Kersey es va retirar del bàsquet el 2001. Va ser entrenador assistent dels Bucks de Milwaukee la temporada 2004-05 amb Porter.

Tota l'NBA se n'ha fet ressò i així ho demostren les nombroses mostres d'afecte al mític aler dels Portland Trail Blazers. Damiand Lillard, Vince Carter o Kobe Bryant han volgut retre-li homenatge i tenir un bonic gest a les xarxes socials:

Anar al contingut