Matej Mohoric celebra la seva victòria en la setena etapa del Tour (EFE/EPA/CHRISTOPHE PETIT-TESSON)
Ciclisme

Mohoric s'imposa en la setena etapa del Tour i Van der Poel consolida el liderat

El ciclista eslovè de l'equip Bahrain ha estat el més fort de l'escapada del dia en una jornada espectacular on Tadej Pogacar ha cedit el segon lloc de la classificació general

David CarballoActualitzat

Matej Mohoric s'ha imposat en solitari en la setena etapa del Tour de França, de 250 quilòmetres de recorregut amb arribada a Le Creusot. El ciclista eslovè de l'equip Bahrain ha estat el més fort de l'escapada del dia, formada per un grup nombrós de 29 corredors, i ja suma triomfs a les tres grans curses per etapes.

En una jornada molt dura prèvia a l'inici de les etapes alpines, el líder Mathieu Van der Poel i Wout van Aert també han estat capaços d'entrar a la fuga i han obert forat respecte el gran grup, on Tadej Pogacar ha cedit el segon lloc de la classificació general. Van der Poel manté un dia més el mallot groc amb 30 segons d'avantatge sobre Van Aert mentre que Pogacar ha baixat fins a la cinquena posició de la general a més de tres minuts.

Entre els favorits a la victòria final, l'equatorià Richard Carapaz ha atacat a falta d'uns 10 quilòmetres per a la meta però tot i la seva actitud valenta, finalment no ha pogut obtenir cap segon d'avantatge i ha estat caçat a només 100 metres de l'arribada. El més perjudicat del dia ha estat Primoz Roglic, que encara minvat per una dura caiguda ha cedit més de nou minuts respecte al guanyador de l'etapa i pràcticament s'acomiada de la lluita pel triomf a París.