Kato i Puetz celebrant la victòria a la final
Kato i Puetz celebrant la victòria a la final (EFE)
Tenis

La surrealista història de Miyu Kato a Roland Garros amb un final agredolç

La tenista s'ha refet del cop dur que va rebre fa uns dies i ha demanat una indemnització per haver-la desqualificat

Redacció Esport3Actualitzat

La japonesa Miyu Kato ha viscut totes les emocions possibles en un mateix Roland Garros. La tenista, que participava en la categoria de dobles i dobles mixtos, va ser desqualificada fa pocs dies després de donar un cop de pilota a una aplegapilotes.

L'acció va ser involuntària i es va produir quan Kato es disposava a facilitar el canvi de banda de les pilotes en acabar un joc. La pilota, però, va impactar al rostre d'una aplegapilotes, que es va posar a plorar, i això va suposar l'eliminació directa de Miyu Kato i la seva companya. Un cop coneguda la decisió, la tenista japonesa tampoc va poder evitar les llàgrimes.


Dies més tard, Kato s'ha proclamat campiona del Grand Slam en la categoria de dobles mixtos, on ha fet parella amb el seu entrenador, Tim Puetz. La victòria ha suposat un gran alliberament per a la japonesa, que no va encaixar bé la seva desqualificació.

La gran final es va decidir en el "super tie break" en un partit molt igualat que va acabar amb victòria de Kato i Pluetz per 4-6, 6-4 i 10-6. La japonesa ha aprofitat l'ocasió per demanar explicacions a l'organització i ha anunciat que demanarà una indemnització per aquesta decisió. 

Kato va apuntar que els missatges de suport l'han ajudat a guanyar el dobles mixtos i que espera repetir el partit de vuitens contra Sara Sorribes i Marie Bouzkova.

Anar al contingut