Mireia Belmonte i Saúl Craviotto, dos esportistes de trajectòria olímpica contrastada
Esports

Mireia Belmonte i Saúl Craviotto seran els abanderats espanyols als Jocs Olímpics

La nedadora badalonina i el piragüista lleidatà compartiran una funció que fins ara la delegació espanyola havia atorgat a un sol esportista

Actualitzat

Dos esportistes catalans seran els abanderats de la delegació espanyola en la cerimònia d'obertura dels Jocs Olímpics de Tòquio, segons ha fet oficial el Comitè olímopic Espanyol aquest dimecres. La nedadora badalonina Mireia Belmonte i el piragüista lleidatà Saúl Craviotto, que viuran al Japó els seus quarts Jocs Olímpics, rellevaran Rafael Nadal i seran els portadors de la bandera espanyola de forma compartida, una variable que la delegació espanyola no havia posat mai en pràctica. El Comitè Olímpic Espanyol podria fer oficial aquesta decisió salomònica la setmana que ve.

Els dos escollits tenen una trajectòria molt destacada en els seus respectius esports, especialment en clau olímpica. Mireia Belmonte acumula quatre medalles olímpiques: dues plates a Londres 2012 i un or i un bronze a Rio 2016. Saúl Craviotto també té quatre metalls, un or a Pequín 2008, una plata a Londres 2012 i un or i un bronze a Rio 2016.    

 

   

Anar al contingut