Mireia Belmonte, després d'acabar segona als 1.500 lliures
Natació

Mireia Belmonte acaba segona als 1.500 metres i quarta als 400 estils del Trofeu Ciutat de Barcelona

L'argentina Delfina Pignatiello i l'hongaresa Katinka Hosszú s'han imposat en una jornada on Jessica Vall i Lidón Muñoz han fet mínima mundialista en els 200 braça i els 50 lliures

Francesc SòriaActualitzat

Aquest cap de setmana es disputa el Trofeu Ciutat de Barcelona de natació a les instal·lacions del Club Natació Sant Andreu. És la darrera etapa del Trofeu Mare Nostrum, que també inclou les ja disputades proves de Mònaco i Canet, i que avui i demà a Sant Andreu també coincideix amb la quarantena edició del Ciutat de Barcelona. Hi participen més de 600 nedadors de 45 països diferents i la Federació Espanyola ha plantejat la competició com la darrera oportunitat per fer les mínimes per al Mundial de Corea del juliol.

Mireia Belmonte s'ha penjat la plata en els 1.500 metres. L'argentina Delfina Pignatiello s'ha imposat i ha obtingut el rècord del campionat i de Sud-amèrica. Menys de mitja hora després, la badalonina ha tornat a saltar a l'aigua de la Pere Serrat per acabar quarta en els 400 estils. Cansada per l'esforç en la prova de mig fons, ha quedat lluny d'una de les estrelles, l'hongaresa Katinka Hosszú, tretze vegades campiona del món.

Jessica Vall i Lidón Muñoz, mínimes mundialistes

En els 200 braça, Jessica Vall ha estat segona, només superada per la medallista olímpica i mundial, la russa Iúlia Efímova, que també s'ha penjat l'or en els 50 braça. Així, Vall, que neda a casa, ha aconseguit la mínima per al pròxim campionat del món, a Gwangju, a Corea del Sud. Una altra nedadora del Sant Andreu, la castellonenca Lidón Muñoz, també ha fet la mínima, en finalitzar tercera als 50 lliures amb nou rècord d'Espanya (24.91).

La majoria dels favorits s'han penjat l'or en les seves modalitats, com el britànic Adam Peaty, en els 100 braça, que ha assolit el rècord del circuit Mare Nostrum. Aquest diumenge, més finals a la tarda, amb la transmissió en directe d'Esport3.

Anar al contingut