La creativitat amb què el Celta ha anunciat Mingueza
La creativitat amb què el Celta ha anunciat Mingueza
barça

Mingueza tanca tota una vida de blaugrana i fitxa pel Celta

El de Santa Perpètua va arribar al planter blaugrana quan era prebenjamí

Redacció Esport3Actualitzat

Ja és oficial: Óscar Mingueza reactiva l'operació sortida a Can Barça. El FC Barcelona i el Celta de Vigo han anunciat l'acord a què han arribat pel traspàs del de Santa Perpètua. Els gallecs no han pagat cap quantitat per aconseguir els serveis del defensa per les quatre pròximes temporades, però el club blaugrana es reserva un 50% d'una futura venda i un dret de recompra per a un jugador que va entrar al planter quan era prebenjamí.

Mingueza tanca d'aquesta manera una etapa de 15 anys al FC Barcelona, on ha passat per totes les categories fins a accedir al primer equip, de la mà de Ronald Koeman. Malgrat que amb l'arribada de Xavi Hernández les oportunitats li van venir amb comptagotes, als seus 23 anys el balanç del polivalent vallesà haurà estat d'una cinquantena de partits a Primera Divisió, 10 de Champions i un parell a l'Europa League.

Aquestes últimes dues temporades també ha debutat com a internacional absolut i es va penjar la medalla de plata als Jocs de Tòquio 2020.

Al Celta, Mingueza vetllarà per la tranquilitat a la porteria que defensarà, si l'entrenador Coudet ho considera oportú, una altra de les cares noves que aquesta setmana ha aterrat a Balaídos, el porter internacional argentí Agustín Marchesín.

Les seves primeres paraules com a "celtinha" han estat per destacar que el de Vigo és un equip que "juga bé a futbol, amb bons jugadors i un projecte bonic. A més, la ciutat és increïble".  

Anar al contingut