Barça

Óscar Mingueza debuta amb una actuació solvent a Kíev

El central del filial s'ha estrenat en el primer equip blaugrana amb bona nota en duel de Champions

Redacció Esport3Actualitzat

Sense De Jong, que juga habitualment de migcampista, el Barça només disposava de Lenglet en la posició de central. Les tres baixes de Piqué, Araújo i Umtiti deixaven Koeman sense gaires opcions, una oportunitat que ha servit per donar pas a un central del filial, Óscar Mingueza.

Mingueza és un defensa d'1,84 m que destaca per la seva bona col·locació i per la qualitat per treure la pilota jugada. Fa dies que Mingueza, peça important al B per a Garcia Pimienta, s'entrena amb el primer equip i aquest dimarts s'ha guanyat la confiança de Koeman, fins al punt que l'ha fet debutar amb el primer equip blaugrana.

Mingueza ha tingut una actuació solvent i no ha semblat en cap moment que la pressió del debut a la Champions li passés factura. Ha complert amb nota a nivell defensiu i ha demostrat una gran maduresa per a un futbolista de la seva edat. Fins i tot ha estat decisiu en el primer gol de Braithwaite. En línies generals, ha tingut una bona estrena, amb tres recuperacions, cinc intercepcions, ha guanyat els dos duels aeris, ha intervingut en 102 ocasions i ha completat 86 de les 93 passades que ha intentat, i només ha perdut set pilotes.

Nascut a Santa Perpètua de Mogoda el 13 de maig del 1999, Óscar Mingueza va arribar al Barça amb tan sols 7 anys, i des d'aleshores ha anat jugant amb tots els equips del planter blaugrana fins que, el 2016, amb només 17 anys, va debutar amb el Barça B. La seva germana, Ariadna, també juga al Barça B exercint de central.

Estudiant de CAFE, Mingueza ha tingut opcions de marxar lluny del Barça, però sempre ha preferit esperar. Ara, les circumstàncies li donen l'oportunitat de ser la peça que li falta a Koeman per muntar l'eix central.

Al final del partit, Mingueza s'ha mostrat molt feliç per haver complert un somni.

"Soc molt feliç després de tot el que he viscut i he patit. Quan m'han dit que seria titular, he pensat amb tota la gent que tinc a la vora i que sap tot el que he treballat per arribar fins aquí. Debutar en Champions amb el millor equip del món és un somni".

Anar al contingut