Márquez, durant els lliures del GP d'Aragó
Márquez, durant els lliures del GP d'Aragó
GP ARAGÓ DE MOTOGP

Miller domina en MotoGP i Marc Márquez cau

Només un segon de diferència separa Miller, 1è, de Rossi, 20è

Xavier GuillénActualitzat

Sorpresa a la primera jornada d'entrenaments de MotoGP del Gran Premi d'Aragó. Jack Miller, amb Ducati, ha marcat el millor temps, seguit d'Aleix Espargaró, amb Aprilia, i Cal Crutchlow, amb Yamaha. Ni Marc Márquez, ni Fabio Quartararo ni Pecco Bagnaia els han pogut superar.

L'australià ha celebrat el millor temps amb un cavallet invertit espectacular en acabar la sessió. Aleix Espargaró sempre ha estat entre els primers i es confirma con un dels candidats per aspirar a tot aquest cap de setmana. En aquest circuit va aconseguir el seu primer podi a MotoGP i en el gran premi anterior Aleix va fer un podi molt meritori.

Crutchlow, que substitueix Maverick Viñales a Yamaha, ha aconseguit el seu millor registre a la part final. L'han seguit Johann Zarco, Jorge Martin, Pecco Bagnaia i Fabio Quartaro, el líder del campionat.

Marc Márquez cau quan rodava darrere de l'Àlex

El campió de MotoGP de Cervera ha dominat amb molta autoritat l'entrenament del matí, amb gairebé un segon de marge sobre el següent. A la tarda, però, no ha estat de sort. Ha caigut tot sol quan rodava darrere del seu germà Àlex. Per no xocar-hi s'ha obert, i en entrar a la zona bruta del circuit ha perdut el control i ha caigut, sense cap conseqüència física. Duia neumàtic dur al davant i tou al darrere. A la tornada ha sortit amb gomes dures davant i darrere. No ha pogut ser tan ràpid, però ha aconseguit marcar el vuitè millor temps del dia, a tan sols quatre dècimes de Miller. Al circuit aragonès de MotorLand, Marc hi ha vençut cinc vegades i és una de les seves pistes preferides, amb més revolts d'esquerra i sentit antihorari, condicions que afavoreixen el català.

Marc ha guanyat 5 cops al circuit aragonès

A mig segon s'ha classificat Pol Espargaró, seguit d'Àlex Rins i Brad Binder. Dia molt discret per a Joan Mir, 21è, i per a Maverick Viñales. El nou pilot d'Aprilia, 20è, s'ha estrenat amb la marca italiana i s'ha quedat a un segon i una dècima del millor.

A més de Marc, també han caigut Bagnaia i Valentino Rossi (19è), a un segon de Jack Miller.

En Moto2, Gardner no ha donat opcions

Remy Gardner, el líder de la categoria, s'ha imposat a Augusto Fernández per un escàs marge de 7 mil·lèsimes. Raúl Fernández, que corre amb una petita lesió a la mà, és tercer, i el català Albert Arenas, sisè. L'excampió de Moto3 ha fet el millor entrenament des que és a la categoria intermèdia. Xavier Vierge s'ha classificat divuitè.

En Moto3, el turc Deniz Öncü ha estat el millor

Öncü ha marcat el millor temps en la primera jornada d'entrenaments oficials del Gran Premi d'Aragó. El pilot de KTM ha superat Izan Guevara amb Gas Gas, i Darryn Binder, amb Honda. La quarta plaça, a només 81 mil·lèsimes de distància, ha estat per a Sergio García (segon del campionat), seguit de Jaume Masià i Gabriel Rodrigo, que ha dominat les proves del matí. Al de Barcelona l'han seguit Filip Salac, Niccolò Antonelli i Romano Fenati. Fenati, guanyador de la cursa precedent, s'ha mostrat molt ràpid, però en l'intent de volta ràpida ha quedat enrere. Això sí, a només 3 dècimes del millor. El català Xavier Artigas és divuitè.

Pedro Acosta, líder de la general, ha anotat el catorzè millor temps, a 4 dècimes. Hi ha hagut una gran igualtat, com a MotoGP. Entre el primer i el vint-i-unè, el català Jeremy Alcoba, hi ha un segon de distància.                   

Acosta donarà el salt a Moto2 l'any vinent

Pedro Acosta farà el salt a Moto2, amb l'equip oficial de KTM, l'Ajo Motorsport, la temporada que ve. El murcià tindrà de company Augusto Fernández, que aquest any competeix amb el Marc VDS Racing.

Anar al contingut