Mikel Landa acompanyat per hostesses al podi després de guanyar una etapa al País Basc (Luis M.ª Unciti)
Ciclisme

Mikel Landa critica la utilització masclista de les hostesses als podis

El ciclista alabès argumenta que la seva presència és negativa perquè "és tractar-les com a objectes i infravalorar-les"

Marc BéjarActualitzat

Mikel Landa s'ha convertit en protagonista involuntari en les últimes hores. Les xarxes socials s'han omplert de missatges en suport del ciclista alabès després d'haver criticat amb elegància i naturalitat el masclisme que hi ha en les proves ciclistes. El corredor del conjunt Sky es va mostrar contrari que s'utilitzin joves hostesses als podis per fer l'entrega dels premis als guanyadors de les diferents etapes. "Hi sobren. És tractar-les com a objectes i infravalorar-les", va sentenciar el basc en declaracions al diari "El Correo".

La polèmica s'ha posat sobre la taula arran de la decisió de l'organització del Tour Down Under, que ha volgut prescindir de la presència d'hostesses als podis d'aquesta prova ciclista després de cada etapa. Una pràctica que s'ha estès i és habitual en la majoria de competicions del calendari UCI World Tour. En aquesta prova australiana, que es disputarà a partir del pròxim 17 de gener, les noies seran substituïdes per ciclistes de categories inferiors que s'encarregaran de repartir els premis. Una iniciativa que les xarxes no han trigat a aprovar.

Anar al contingut