Oliveira fa valer la "pole" de dissabte a casa seva (EFE)
MotoGP

Miguel Oliveira s'exhibeix a casa en l'última cursa de la temporada

Segona victòria de la temporada del portuguès. Miller ha acabat segon i Morbidelli tercer.

Noel RodríguezActualitzat
Miguel Oliveira s'ha exhibit en l'estrena de MotoGP a Portimao i no ha donat opció a cap dels seus adversaris. El pilot de Pragal arrencava des de la "pole position" i ja s'ha escapat des de la primera volta. Al final ha tret gairebé cinc segons als dos pilots que l'han acompanyat al podi: Jack Miller, segon, i Franco Morbidelli, tercer.

Amb aquest segon lloc, Jack Miller dona el Mundial de constructors a Ducati; i gràcies al tercer, Franco Morbidelli, s'ha assegurat el subcampionat del món de pilots que s'estava disputant amb Àlex Rins (avui quinzè). No ha sigut el dia de les Suzukis ja que el campió del món des de la setmana passada, Joan Mir, avui no ha pogut acabar per problemes mecànics.

D'entre els catalans, una vegada més ha brillat Pol Espargaró, i ha acabat en una meritòria cinquena posició al Mundial. Aleix Espargaró ha acabat vuitè, Àlex Márquez novè, Maverick Viñales onzè, Àlex Rins quinzè i Tito Rabat dissetè.

A Portimao ha sigut un dia de comiats. Uns que deixen la categoria (Andrea Dovizioso, Cal Crutchlow i Tito Rabat) i d'altres que canvien d'equip, com Valentino Rossi (se'n va a Petronas), Fabio Quartararo (a Yamaha), Pol Espargaró (a Honda), Àlex Márquez (a LCR Honda), Danilo Petrucci (a KTM Tech3), Jack Miller i Pecco Bagnaia (a Ducati oficial), Johann Zarco (a Pramac) i el mateix guanyador de la cursa, Miguel Oliveira, que se'n va a l'estructura oficial de KTM.

El podi mundialista, finalment, ha sigut per a Joan Mir amb 171 punts, Franco Morbidelli amb 158 i el barceloní Àlex Rins amb 138. Aquest és el punt final a un Mundial que s'ha pogut salvar malgrat la pandèmia. L'artífex de tot això, el CEO de Dorna, Carmelo Ezpeleta, fins i tot ha rebut un petit homenatge en forma d'aplaudiment de tot el pàdoc abans que es disputés la cursa de MotoGP.

El Mundial del 2021 començarà al circuit de Losail (Qatar) el 28 de març.

 

 

Anar al contingut